Sport, Important

Transylvania Open WTA250 va avea loc în 23-31 octombrie

Transylvania Open WTA250

Pregătirile pentru Transylvania Open WTA250 au început! Oficialii WTA au făcut, alături de organizatori, mai multe vizite la BT Arena.

Două terenuri de joc vor fi amenajate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Ele vor fi complet separate, o premieră în producția de evenimente din România. Capacitatea sălii este ofertantă, iar în funcție de reglementările legale care vor fi în vigoare în luna octombrie, va fi decis numărul de bilete care va fi pus în vânzare și condițiile de acces.

Transylvania Open WTA250 va avea loc în 23-31 octombrie 2021. Meciurile se vor juca pe hard, iar competiția va începe cu 2 zile de calificări.

Turneul din Cluj este ultimul din calendar înainte de WTA Finals, iar în cadrul lui vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu.

Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open: „Transylvania Open este un turneu cu miză mare. Ne așteptăm ca multe jucătoare valoroase să se înscrie în competiție pentru că este, practic, ultima lor șansă de a acumula puncte în clasamentul oficial și pentru WTA Finals. Propunerea a venit din partea oficialilor WTA care au fost cuceriți de Cluj și încântați de modul în care s-a desfășurat turneul de tenis Winners Open WTA250. Este și o oportunitate de a ne face cunoscuți lumii tenisului profesionist. Avem mulți fani ai tenisului în România care cu siguranță abia așteaptă noul turneu, iar jucătoarele care vor participa la competiție vor putea descoperi locurile minunate din Transilvania.

Producția noului turneu va fi o adevărată provocare. Deja lucrăm la soluțiile tehnice pentru a amenaja două terenuri separate de joc în BT Arena. Dar avem deja experiența organizării unui turneu WTA și abia așteptăm să simțim din nou emoțiile trăite în această vară, la Winners Open.

Winners Open WTA 250 a fost organizat în 8 săptămâni și a însemnat 8 zile de turneu cu 3 terenuri de joc și 4 de antrenament, amenajate la Winners Sports Club Cluj-Napoca. 50 de parteneri și 140 de furnizori au susținut evenimentul al cărui buget s-a ridicat la peste 1 milion de euro. 2808 de mingi de tenis s-au folosit la cele 64 de meciuri jucate. 104 ași au fost serviți la meciurile de simplu. 14 jucătoare din top 150 WTA au fost prezente la Cluj, iar marele titlu a fost câștigat de Andrea Petkovic, care și-a manifestat deja interesul de a reveni la Cluj, pentru a participa la noul turneu.

Odată cu Transylvania Open WTA250, Cluj-Napoca devine singurul oraș din Europa care deține 2 licențe WTA!

În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii de 235.238 de dolari.Lasă un răspuns

Site creat de