Studentie

A treia ediție a Conferinței Internaționale „Disintegration and Integration in East-Central Europe”

conferinta ubb berlin

Facultatea de Studii Europene, alături de Institutul pentru Diplomație Culturală din Berlin și Universitatea din Strasbourg organizează în perioada 14-15 aprilie 2016, la Berlin, cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale „Disintegration and Integration in East-Central Europe”, având ca temă centrală „Borders, Identities, Communities: The Road to Reconciliation and Partnership in Central and Eastern Europe”.

Lansată încă din anul 2012, conferința „Disintegration and Integration in East-Central Europe”, va fi găzduită, în acest an, de Institutul pentru Diplomație Culturală din Berlin și desfășurată sub înaltul patronaj al Domnului Klaus Johannis, Președintele României.

Scopul conferințelor DIECE este de a oferi un cadru propice pentru dialog, împărtășirea de cunoștințe și expertiză pentru o mai bună înțelegere a contextului european actual, în lumina lungului proces al reconcilierii istorice. Încă de la aderarea la UE, țările Europei Centrale si de Est au trecut printr-un proces continuu de adaptare care, la rândul său, a generat diferite moduri de percepere a relațiilor mutuale. Acest lucru poate fi văzut ca un efort general de reducere a tensiunilor recurente. Astfel, conferința caută să aducă noi perspective asupra rolului UE ca model de intensificare a relațiilor internaționale, pe fundamentul începuturilor sale orientare spre pace.

Conferința va cuprinde prelegeri susținute de experți internaționali și prezentări ale unor recente cercetări ale participanților. Accesul participanților și al instituțiilor de proveniență ale acestora la îmbogațirea bazei de date, a publicațiilor ulterioare și  a schimburilor vor avea un impact puternic asupra fluxului informational generat prin  intermediul acestui proiect.

Lucrările conferinței și  publicațiile aferente vor deveni instrumente estențiale în studiul confluențelor istorice și geopolitice ale modelelor de  reconciliere în integrarea Europei Centrale și de Est.

Pentru mai multe detalii despre conferință puteți accesa http://euro.ubbcluj.ro/diece2016/.Lasă un răspuns

Site creat de