De Vazut

Trucuri | Cum să alegi cel mai delicios pepene verde

pepene verde 2018

Pe vremuri caniculare nimic nu este mai bun decât o felie de pepene rece.

Cu toate acestea nu toţi ne pricepem să alegem un pepene, astfel încât atunci când îl tăiem să avem garanţia că mâncăm un fruct delicios.

Acest fruct atinge maturitatea în timpul lunilor fierbinţi de vară, când devine foarte dulce, suculent şi aromat. Cel mai întâlnit sortiment este cel cu textură roz la interior, dar foarte gustoşi sunt şi cei cu miez galben.

Pentru a alege un pepene bun, caută-l pe cel care este greu pentru dimensiunea sa, fără pete vinete sau moi.

5 feluri de mâncare ieftine şi rapide pe care le poate face un student

Crusta ar trebui să fie netedă şi un capăt al pepenelui ar trebui să aibă o culoare diferită de restul cojii: acesta este locul în care a fost aşezat pe sol în timpul coacerii. Dacă acest marcaj lipseşte de pe fruct înseamnă că recoltarea s-a făcut prematur şi, prin urmare, nu va avea aroma optimă.

Nu te lasă păcălit de vânzători, care îţi spun că pepenii sunt moi pentru că sunt copţi. Coaja trebuie să fie fermă, oricare ar fi sortimentul de pepene cumpărat. Dacă un pepene este lovit în timpul transportului, nu doar că rişti să fie stricat în interior, ci şi să nu mai aibă gust.

Verifică forma! Simetria este cheia.

Loveşte uşor pepenele. Dacă se aude un sunet de „gol în interior”, acesta este numai bun de mâncat.

Caută un loc galben pe suprafaţa pepenelui. Această pată se formează în timpul perioadei de creştere, deci acest lucru va indică fapul că pepenele a ajuns la maturitate.

Pepenele este recunoscut pentru faptul că are mulţi antioxidanţi benefici organismului, precum licopenul, protector împotriva cancerului, sau vitaminele C şi A.

pepene verde 2017Site creat de