Studentie, Important

5 feluri de mâncare ieftine şi rapide pe care le poate face un student

5 feluri de mâncare ieftine şi rapide pe care le poate face un student

Studenția… Perioada în care înveți să te descurci singur și în care devii responsabil, ar spune multi. Mai ales dacă ești departe de casă și nu îți permiți să călătorești prea des.

Cursuri lungi, seminarii cu prezență obligatorie, săptămână impară și pară, cămin/chirie, învățat…cam astea descriu cel mai bine viața de student la Cluj.

Dar mai trebuie să dormi, să faci duș și să mănânci. Și pentru a te încadra în buget nu îți permiți să ajungi la restaurante prea des, mai ales dacă locuiești în chirie, unde prețurile sunt ridicate. De pizza, supă instant, mâncare făcută la repezeală și nesănătoasă te-ai săturat, pachetul de acasă s-a terminat, ai cam vrea să gătești ceva ieftin și în același timp sănătos. Și pentru că știm că nici ție nu îți mai vin idei cum ai putea să gătești ieftin, rapid și bun, cluju.ro ți-a pregătit 5 rețete simple pe care trebuie să le încerci, și care poate nu ți-au trecut prin minte.

  1. Supă cremă de legume

Dacă nu ai mâncat demult o supă de acasă, e timpul să îți faci o supă cremă de legume. Nu necesită mult timp, costă puțin și e sănătoasă. Nu ai nevoie decât de legume (2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapă, 1 păstârnac, 1 roșie, puțin pătrunjel, 1 țelină mică), smântână (50-100 ml în funcție de cum îți place), sare și piper, puțin ulei și niște crutoane. Tot ce trebuie să faci este să cureți legumele, să le speli și să le toci cubulețe. Le pui la fiert cu puțină sare și piper, și puțin ulei, și după ce sunt fierte le pasezi (cu un blender sau ce ai la îndemână) în apa în care au fiert și adaugi smântâna (încetul cu încetul). Acum o poți servi cu crutoane.

Pont: Dacă nu vrei să mai dai banii pe crutoane pentru că oricum deja ai pâine, prăjește-o și tai-o bucățele.

supa crema de legume

  1. Paste cu brânză

Nu îți permiți să mănânci paste în oraș fiindcă sunt scumpe? Poți să îți faci tu. Nu ai nevoie decât de paste (vreo 200 g), sare, brânză de burduf (100 g sau după gust).

Se pun pastele la fiert cu puțină sare, și când sunt gata se strecoară. Într-o altă oală se pune brânza la foc mic, până devine puțin lichidă, și se adaugă puțin câte puțin pastele amestecând bine.

Pont: Dacă îți cumperi brânză de burduf mai solidă, se va topi ca un cașcaval.

paste branza

  1. Spanac cu ou

Un altfel de mâncare simplu, rapid și sănătos. Pentru aceasta ai nevoie doar de spanac congelat (250 g), smântână (100 ml), 1 ceapă, 2 linguri ulei,1 cățel de usturoi, sare și piper și un ou.

Se pune uleiul în tigaie, și după ce s-a încălzit adăugăm ceapa tocată mărunt, sare și piper. Când ceapa s-a înmuiat puțin adăugăm ustoriul răzuit. După punem spanacul congelat în tigaie și când acesta s-a decongelat adăugăm smântâna, sare și puțin piper. Lăsăm 2-3 minute și gata. Poți să îl servești cu un ou.

Pont: Dacă vrei să aibă un gust mai aromat poți să adaugi 2,3 linguri de zeamă de lămâie.

spanac ou

  1. Orez cu lapte

Cerealele cu lapte au devenit un must have la micul dejun, fiind rapide. Însă mai există și o altă rețetă sănătoasă pe care noi îți spunem să o încerci, orez cu lapte.  Ai nevoie de orez (100 g), lapte (375 ml), apă (125 ml), zahăr (60 g), vanilie (de aromă) și sare (puțină). Se pune orezul cu apa și puțină sare la fiert până scade. Mai apoi adăugăm laptele la foc mic și învârtim constant până e aproape fiert și adăugăm zahărul.

orez cu lapte

  1. Ciorbă de legume

Chiar dacă sună complicat când auzi cuvântul „ciorbă” nu e așa cum pare. Poți să îți faci una de legume, simplă și rapidă și îți va ajunge și pe mâine.

Îți trebuie doar 2 cartofi, 1 ardei, 1 păstârnac, 1 țelină mică, 2 morcovi, 1 ceapă, puțin ulei, pătrunjel, o cutie de sos de roșii, sare, piper. Speli legumele, le cureți și le tai cubulețe. Se pune într-o oală uleiul, ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina, ardeiul și se lasă la foc mic să se călească. După ce s-au înmuiat adăugăm apă caldă (câtă cantitate dorești) și o linguriță de sare. Când sunt aproape fierte adăugăm cartofii, și când au fiert se pune bulionul. Mai lăsăm puțin la fiert și la final gustăm de sare și adăugăm pătrunjelul. Și…gata.

ciorba de legume

Așadar ți-am pus la dispoziție 5 feluri de mâncare sănătoasă, gustoasă și ieftină pe care le poți încerca începând de acum.

 



Lasă un răspuns

Site creat de