Studentie

Turneu în valoare de 10.000 de dolari pentru jucătorii români de Counter-Strike

Counter-Strike

Peste 10.000 de dolari îşi aşteaptă câştigătorii în cadrul unui turneu esports pe care PGL îl organizează în această primăvară, special pentru jucătorii români de Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Dota 2 și League of Legends (LoL).

Divizia PGL, cel mai nou campionat de sport electronic dedicat exclusiv echipelor românești de LoL, Dota 2 și CS:GO, vine în sprijinul gamerilor care vor să-și construiască o carieră în esports.

Brandul și echipa formată în jurul PGL s-au născut din dorința de a vedea performanțe în domeniul sporturilor electronice în România. Divizia PGL este cel mai nou și mai important proiect al nostru dedicat în exclusivitate gamerilor români, fără de care PGL nu ar fi ajuns brandul internațional care este astăzi”, a declarat Silviu Stroie, CEO PGL.

Structura campionatului cuprinde două divizii: A și B. În urma unor tururi de calificări pentru fiecare din cele trei jocuri (CS:GO, Dota 2 și LoL), se vor desprinde câte șase echipe, reprezentând Divizia A.

După stabilirea celor şase echipe pentru fiecare joc, partidele se vor desfăşura în sistem fiecare cu fiecare. În această etapă, meciurile au o miză de 100 de dolari, astfel încât jucătorii vor avea o motivație în plus să se lupte pentru primele locuri din turneu.

În Divizia B se vor confrunta echipele care nu au avut ocazia să se califice în A, miza fiind promovarea în sezonul următor în Divizia A.

Începând cu 3 martie 2016, încă din perioada calificărilor, fanii sporturilor electronice din România vor putea urmări toată acțiunea pe Twitch.tv, pe unul dintre următoarele trei canale:

www.twitch.tv/pgl_cs

www.twitch.tv/pgl_dota2

www.twitch.tv/pgl_lol

Divizia PGL va culmina cu un eveniment LAN, pe 23-24 aprilie 2016, în noile studiouri PGL din București, unde vor avea loc cele trei finale cu premii de 2.000 USD pentru locul I și 1.000 USD pentru locul II la fiecare dintre cele 3 jocuri ale turneului (CS:GO, Dota 2, LoL).

Unii dintre cei mai cunoscuți comentatori de CS:GO, LoL și Dota 2 din România vor fi din nou în spatele pupitrelor pentru a vă prezenta toată acțiunea, strategiile echipelor, dar și informații interesante din culise: Adrian “Shadow” Belciug, Sebastian “Serano” Hudișteanu, Sebastian “TataStrumf” Honciuc, Robert “WildCat” Cristea, Cristian “Ppasarel” Bănăseanu, Mihai “DarkMickey” Popa și invitații lor.

Acesta este un proiect de suflet. De când m-am angajat la PGL am vrut să ajungem să putem face exact ce facem acum. Să existe un un campionat unde jucătorii români să poată juca cu regularitate. Una este să joci într-un concurs o dată la câțiva ani și alta e când faci un campionat care își păstrează valoarea”, a declarat Cristian “Ppasarel” Bănăseanu, project manager Divizia PGL.

Pentru a participa în Divizia PGL, concurenții trebuie să aibă cetățenie română și minim 14 ani (să dețină carte de identitate). Înscrierile se vor face online, pe site-ul www.pgl.ro. Nu se percepe nicio taxă de participare. Detalii suplimentare legate de calificări și regulament vor fi publicate în cursul zilelor următoare pe www.pgl.ro.

Despre PGL

PGL are o experiență de 13 ani în organizarea evenimentelor naționale și internaționale de eSports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship. În 2015,PGL a organizat, printre altele, două sezoane pentru propria ligă internațională de CS:GO și două ediții DreamHack (București și Cluj-Napoca).

PGL organizează din 2012 festivalurile DreamHack la nivel național, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la Cluj-Napoca un turneu Major de Counter-Strike CS:GO, România alăturându-se astfel Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

 Lasă un răspuns

Site creat de