Studentie

UBB Cluj organizeaza o competitie pentru pasionatii de criptografie

criptologie ubb

Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul UBB Cluj organizeaza competitia „Crypthochallenge UBB 2016″. Concursul se desfasoara online si este destinat tuturor celor care sunt pasionati de criptografie, cu precadere elevilor si studentilor.

 

Criptografia este atat o stiinta, cat si o arta. Metodele de ascundere a mesajelor, dar si cele de detectare a secretelor ascunse intr-un mesaj au acompaniat dezvoltarea civilizatiei umane de la bun inceput.

Lumea moderna, a carei dezvoltare depinde de comunicatiile digitale, se bazeaza intr-o masura, adeseori, nebanuita pe diferite tehnici de criptare. Aceasta competitie reprezinta o provocare si totodata o invitatie adresata inteligentei, capacitatii de inovare si gândirii neconventionale.

Competitia este organizata pe mai multe nivele, accesul la nivelul urmator fiind conditionat de rezolvarea problemei de pe nivelul curent. Inscrierile se fac online, incepand de vineri, 22.01.2016, pe site-ul competitiei: https://crypto.cs.ubbcluj.ro/.

Evenimentul se desfasoara in cadrul activitatilor prijeluite de aniversarea jubileului “20 de ani de studii in limba germana la UBB”.

Universitatea Babes-Bolyai Cluj si Facultatea de Matematica si Informatica isi propun prin organizarea competitiei „Crypthochallenge UBB 2016″ sa stimuleze interesul elevilor si al studentilor fata de aceasta arta moderna a ascunderii informatiilor si sa identifice persoane care dovedesc un real talent in aceasta directie.Lasă un răspuns

Site creat de