Studentie, Important

UBB Fest – despre studenți, diversitate și două săptămâni memorabile

ubb fest

În acest an, distracția de vară a început pentru tineri în cel mai intens mod, la UBB Fest, ediția a IX-a.

Proiectul marca OSUBB (Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai) s-a desfășurat în perioada de 5-20 mai, în Cluj-Napoca, și a îmbinat cele trei laturi esențiale ale studenției: profesională, culturală și sportivă.

Timp de două săptămâni, organizatorii evenimentului au pus la dispoziția studenților, și nu numai, o serie de activități diverse, educative și pline de entertainment, în care fiecare tânăr și-a regăsit cel puțin o pasiune care îl definește.

Pentru că UBB Fest este caracterizat de diversitate, organizatorii s-au asigurat că fiecare student se simte în largul său în cadrul programelor celor 3 secțiuni.

Astfel, departamentul cultural a reprezentat timp de două săptămâni destinația pentru iubitorii de artă. 

Acesta a adus participanților  workshopuri creative (teatru de improvizație, Easy Choreo, tatuaje cu henna, fotografie), ateliere de UX & UI design și concerte/spectacole susținute atât în Teatrul de vară din Campusul Hașdeu, cât și în diferite locații din Cluj-Napoca. Gojira & Planet H, Ada Milea, Țapinarii și DJ Magda sunt doar câteva dintre numele pe care UBB Fest le-a adus în acest an mai aproape de studenți, prin intermediul acestui departament.

Secțiunea sportivă din cadrul UBB Fest s-a remarcat prin competiții de echipă (fotbal, volei, baschet, handbal), e-games, dance battle, paintball și multe alte activități potrivite pentru iubitorii de mișcare și distracție.

Mai mult, studenții au mai avut oportunitatea de a participa și la interviuri cu nume sonore din lumea  sportului, precum: Ciprian Mariș, Cristina Pîrv, Ioana Teodorescu.

Pe lângă aceste două categorii, festivalul aduce și latura profesională. Aceasta  vine cu subiecte de actualitate și oameni de succes, pregătiți să împărtășească cu studenții experiențele lor din carieră. De la educație financiară și antreprenoriat, până la comunicare, influencer marketing, acțiuni și criptomonede, toate au contribuit la crearea unei palete largi de domenii în care studenții au avut oportunitatea de a-și găsi inspirația.

Câteva dintre persoanele și companiile care au adus experiențe și informații noi pentru participanți, prin acest departament, au fost: Felix Drăgoi, Mircea Bravo, Anca Broască, Thoughtworks, Yardi, P&G, Junior Achievement România.

Privind retrospectiv, ediția a IX-a a UBB Fest a fost una care a redat studenției culoarea, după o perioadă de pauză. Programul diversificat și vibe-ul unic au avut rolul de a contribui la depășirea zonei de confort, crearea de noi conexiuni și, mai ales, petrecerea de timp de calitate într-un colectiv fain de studenți.

UBB Fest este cel mai mare festival pentru studenți din Cluj-Napoca, reunind sute de tineri, în special din cadrul UBB. Activităţile abordate sunt non-formale, acestea îmbinând arta urbană, muzica, teatrul, orientarea profesională şi, nu în ultimul rând, activităţi sportive și e-games.

Evenimentul este organizat de către Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, OSUBB, un ONG constituit la nivel de universitate care întrunește studenți de la toate facultățile din UBB și care se focusează pe reprezentarea studențească.Lasă un răspuns

Site creat de