Din Oras, Important

UBER ajunge în Cluj-Napoca! Taximetriştii clujeni sunt îngrijoraţi

UBER

Comunitatea taximetriştilor din Cluj-Napoca a anunţat, pe pagina oficială de Facebook, că UBER a ajuns la Cluj-Napoca, iar reprezentanţii companiei fac deja training cu viitori şoferi. De asemenea, se preconizează că UBER va intra pe piaţa din Cluj-Napoca cu preţuri cuprinse între 1,85 şi 2 lei/km.

De menţionat este faptul că training-ul UBER consta în înregistrarea în aplicaţia americanilor după care urmează un tutorial în care li se explica viitorilor şoferi cum funcţionează sistemul.

UBER, serviciul de <<ride sharing>>, a ajuns la Cluj-Napoca. Din surse de încredere aflăm că deja se face training cu viitorii şoferi UBER. Preţul cu care se va intra pe piaţa este estimat între 1.85 şi 2.00 lei / km.

Conform legii 38 este ilegal ce fac cei de la UBER (vezi şi mulţimea de procese câştigate de organizaţiile taximetriştilor din alte oraşe şi daunele pe care trebuie să le plătească acestora). Până se ajunge la noi ,din păcate, la proces, faptul că ne luptam cu un colos financiar, taximetria , aşa cum o ştim toţi, o să fie falimentară!

Doar uniţi putem combate, legal , UBER. Aştept propuneri şi păreri din partea voastră! Exclus idei de genul  <<nu li se rentează sau nu vin; sunt poveşti>>. Sunt în Cluj!!!” transmit  îngrijoraţi taximetriştii clujeni.

Deocamdată, în România serviciul a intrat doar pe piaţa din Bucureşti, însă reprezentanţii companiei americane au declarat că doresc să se extindă în Cluj-Napoca şi Timişoara.

Da, am vrea și cred că s-ar putea întâmpla în 2016. Am vizitat câteva orașe, am participat la conferințe acolo și încercăm să vedem ce nevoi există și cum ar arăta serviciul nostru acolo. Însă nu avem nimic concret. Rămâne însă să decidem când vom face pasul și cu ce produs”, a declarat în urmă cu câteva luni Rob Khazzam, responsabil pentru lansarea Uber în țările din regiune, potrivit startupcafe.ro.

Uber este o aplicaţie de smartphone care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.



ACTUALIZARE 5 mai – Ce spun reprezentantii UBER in Romania:

Vrem sa fim in orice oras care se dezvolta, priveste spre viitor si care are nevoie de o optiune de transport sigura si de încredere. Vedem un interes ridicat din partea comunitatii din Cluj, ceea ce ne bucura. Avem in vedere noi orase in Romania, dar nu avem inca planuri concrete, vom comunica la momentul potrivit.
Cat despre cum ne raportam la industria de taxi:
E important sa subliniem ca Uber concureaza doar cu folosirea masinii personale. In Bucuresti, vedem deja ca oamenii incep sa aleaga Uber in detrimentul masinii proprii: 1 din 4 utilizatori folosesc masina personala mai puțin de cand serviciul este diponibil in Bucuresti. In plus, 41% din utilizatorii folosesc Uber atunci cand stiu locurile de parcare sunt limitate, conform unui sondaj facut in parteneriat cu IMAS. In plus, ce vedem in orase unde suntem prezenti de mai multi ani, este ca Uber extinde retelele de transport public. Spre exemplu, in Paris, oras unde Uber este de peste patru ani, mai mult de o treime din curse incep si sa termina langa o statie de transport in comun. E ceva ce observam si in Bucuresti tot mai mult. 
Nu ne raportam la companiile de taxi ca la niste competitori. Uber completeaza optiunile la care pasagerii si soferii-parteneri au avut acces pana acum si, la finalul zilei, creste piata serviciilor de transport. Atunci cand oamenii au acces usor la multe optiuni, e mult mai probabil sa renunte la masina personala si sa foloseasca mai mult celelalte mijloace de transport – credem ca acest lucru ajuta toti jucatorii din ecosistemul de transport existent” au declarat pentru cluju.ro, reprezentantii UBER in Romania.


Cei care vor să folosească serviciile respective trebuie să urmeze paşii de mai jos:

  • Să descarce aplicaţia pentru iOS sau Android sau să se înregistreze aici;
  • Să creeze un cont şi să înregistreze un card de credit – creatorii aplicaţiei asigură că datele personale ale utilizatorilor sunt în siguranţă;
  • Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina – drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie;
  • Odată ajunşi la destinaţie, să coboare pur şi simplu din maşină, fără să plătească în numerar, fără să lase bacşiş.


11 Comments

  1. Foarte bine,oricum taximetristii nostri ne jupoaie fara nici o jena,au niste preturi stupid de mari pt. cit castiga un roman obisnuit.

        1. Dar tu ai fost si in alte orase ca cunosti preturile asa de bine????
          Oradea 2.28,Timisoara 2.20, Satu Mare 2.20,Arad 2.25,Sibiu 2.00….si asa mai departe . Citiva banuti sant diferenta numai. Dar tu daca te oftici sant mijloacele de transport in comun. Un sofer de taxi cu masina proprie zilnic trebuie sa le puna la o parte 60-80 lei pt taxe ,impozite,asigurari si intretinerea masinii.(calculat dacia logan). Si eu nu cred ca toti taximetristii sant obraznici,nespalati….

          1. Ai dreptate, nu toti taximetristi sunt obraznici si nespalati, dar cu Uber ai garantia ca nici un sofer nu va fi asa.

          2. Corect – pentru cei la care nu ne convine pretul la taxi – exista transport in comun. iar in curand va fi si UBER.

            Sincer – eu unul o sa circul cu Taxi si nu cu UBER atunci cand pretul o sa fie mai bun, masina o sa fie mai curata/frumos mirositoare/manele mai putine, soferul o sa fie mai amabil si cel mai important atunci ca taxiul n-o sa ma refuze pe motiv ca e scurta cursa sau ca daca merg in afara orasului trebuie sa ii platesc si intoarcerea (dublu sumei dus) .

          3. Ce mijloace de transport în comun sunt in Cluj Napoca dupa ora 23? Un autobuz care circula pe o singură linie din jumătate în jumătate de oră pana la 1:00? Taximetria din Cluj, dupa ora 23, in 50% din cazuri e o țigănie. Un taximetrist adevărat își va face și el cont pe Uber, e gratuit.

  2. Şi cãruţaşii au blocat strãzi şi au fãcut scandal la cluj acum 100 de ani din cauza maşinilor care le luau pâinea de la gurã, si se pare cã au caştigat, pt cã vedem multe cãruţe parcate prin centru. Da voi stiţi ce cheltuieli sunt cu un doi cai frumoşi?

  3. Stati numai sa puna Uber in aplicare jecmaneala numita (in America) „price surge”. In ce consta? Atunci cand cererea de masini e mare (de exemplu cand lumea iese buluc de la un concert ori in noaptea de Revelion sau alta sarbatoare) Uber o sa salte tarifele cu nesimtire. Si cand spun cu nesimtire ma refer ca vor fi de 8-10 ori mai mari decat in mod obisnuit. Eu personal am vazut cel mai sus de 9.5 ori intr-o noapte de Halloween la Chicago. Au ajuns oamenii sa dea si 400 de dolari pe o plimbare de 20 de minute cu „soferul lor politicos si amabil de la Uber”. Interesant ca de acest „price surge” niciunul din maharii de la Uber nu spune nimic. In alta ordine de idei treaba cu Uber e profitabila pt compania Uber in primul rand, apoi pt pasagerii care vor sa economiseasca cativa lei si in ultimul rand pt „soferii parteneri” care isi vor distruge masinile pe bani de nimic. Uber te atrage ca sofer partener cu promisiunea unor castiguri consistente dar dupa ce isi trag ei procentul si iti platesti cheltuielile ce le ai cu masina ramai cu mai nimic. Pana soferii parteneri isi dau seama ca sunt trasi pe sfoara, Uber incaseaza de pe spatele lor o groaza de bani fara sa fi miscat un deget. Deschideti ochii asadar inainte sa va puneti masinile si timpul personal la bataie pt Uber!

Lasă un răspuns

Site creat de