Studentie, Important

UMF Cluj se află din nou printre primele 1000 de universităţi din lume

UMF Cluj - singura universitate de profil din România listată în Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul al doilea în topul universităților din România.

De asemenea, este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai bune 1000 de universități din lume, în clasamentul World University Rankings 2022, realizat de Times Higher Education (THE).

În acest clasament sunt incluse 16 universități din România

În clasamentul dat publicității ieri, 2 septembrie, sunt incluse 16 universități din România, dintre care, la fel ca anul trecut, trei sunt din Cluj-Napoca: Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică.

Dintre cele 16 universități românești prezente în top, doar două se află printre primele 1.000 de instituții de învățământ superior din lume: Academia de Studii Economice (ASE) București, locul 501+ la nivel mondial, respectiv locul întâi la nivel național și Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, clasată pe locul 801+ la nivel mondial, respectiv locul al doilea la nivel național. În clasamentul pe anul 2021, au fost incluse 13 universități din România.

Ce este World University Rankings?

World University Rankings este un prestigios clasament internațional din domeniul academic,care reunește peste 1.600 de universități de elită din 99 de țări.

Topul se bazează pe 13 indicatori de performanță, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale. Universitățile prezente în ranking au fost evaluate în funcție de următoarele criterii: calitatea procesului educațional și a mediului de învățare, calitatea cercetării reflectată în indicatori de volum, venituri și reputație și impactul acesteia reflectat în citări, gradul de internaționalizare a universității analizat din perspectiva studenților, profesorilor și partenerilor internaționali și transferul de cunoștințe spre mediul socio-economic.

La nivel global, în top 5 se află: University of Oxford – locul 1, California Institute of Technology – locul 2, Harvard University – locul 3, Stanford University -locul 4 și University of Cambridge – locul 5.Lasă un răspuns

Site creat de