Studentie

UMF Cluj: Seminar de integrare a studenților din secțiile cu predare în limba engleză și în limba franceză

Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj

Universitatea  de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca  în parteneriat cu organizațiile studențesti EMSA (English Medical Student) și CMC (Corporation Médecine de Cluj), cu Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca organizează, în perioada 28-30 septembrie 2016, un seminar de integrare a studenților din secțiile cu predare în limba engleză și în limba franceză.

Activitățile  se vor desfășura în paralel, sub denumirea Séminaire de Pre-rentrée, respectiv Welcoming days.

Este vorba despre o acțiune care, dincolo de a spune bun venit studenților admiși în anul I la secțiile cu predare în limbi străine de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, își propune să faciliteze integrarea studenților  universității noastre, care provin din  63 de țări din întreaga lume și care vor trăi la Cluj într-un context multicultural și plurilingvstic.

„Ne dorim ca acest seminar să îi ajute pe tinerii veniți din toate colțurile lumii în efectuarea demersurilor administrative pe care le presupune instalarea la Cluj pentru durata studiilor universitare. Programul cuprinde vizita universității noastre, o vizită ghidată o orașului, întâlniri cu decanii facultăților,  ateliere de inițiere în limba română, dar și sesiuni administrative, în care studenții vor primi informații despre permisul de ședere, respectiv înregistrarea rezidenței pe teritoriul României, despre  asigurarea locuinței și despre sistemul de sănătate din România. În desfășurarea acestor sesiuni administrative ne bucurăm de sprijinul Serviciului de Imigrări al Județului Cluj, al Casei de Asigurări de Sănătate și al Poliției care deservește campusul universitar.

Cu această ocazie, prestigioasa noastră universitate va fi onorată cu prezența unor distinși reprezentanți ai misiunilor diplomatice, printre care Excelența Sa domnul François SAINT-PAUL, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Franței în România și Excelența Sa, doamna Boutheina  LABIDI, Ambasadoarea Tunisiei în România” arata reprezentatii UMF Cluj.

Ceremonia de deschidere dedicată studenților de la secția engleză va avea loc în data de 28 septembrie 2016, orele 9-10,30, în Aula Iuliu Hațieganu (Str. Marinescu nr. 23).

Ceremonia de deschidere dedicată studenților de la secția franceză, va avea loc în data de 28 septembrie 2016, orele 11-12,30, în Aula Iuliu Hațieganu (Str. Marinescu nr. 23).

 

O primă ediție a fost organizată în septembrie 2015 și s-a bucurat de mare succes.Lasă un răspuns

Site creat de