Studentie, Important

UMF Cluj – singura universitate de profil din România listată în Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021

UMF Cluj - singura universitate de profil din România listată în Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021

Clasare importantă pentru UMF Cluj

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj este listată în clasamentul internațional Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021.

UMF Cluj apare la trei domenii de studiu din categoria științelor medicale. Astfel este singura instituție de învățământ superior medical și farmaceutic din România care a obținut această performanță.

Ranking-ul internațional Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021 clasifică universitățile din lume în 54 de domenii de studiu, grupate pe cinci categorii fundamentale: ştiinţele naturii, inginerie, ştiinţele vieţii, ştiinţe medicale şi ştiinţe sociale.

UMF Cluj listata la trei domenii importante

UMF „Iuliu Hațieganu” este prezentă în acest clasament la categoria Științe Medicale:

  • Farmacie și Științe Farmaceutice – locul 201-300;
  • Tehnologie Medicală – locul 401-500.

La domeniul de studiu Medicină Clinică, UMF Cluj ocupă locul al doilea, la nivel național și locul 401-500 la nivel mondial..

Aici, mai sunt listate alte două universități de profil din țară. Este vorba UMFBucurești (locul 101-150) și Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara (locul 401-500).

Ce este Shanghai Global Ranking of Academic Subjects

Indicatorii de performanţă ai acestei clasificări se bazează pe performanţa academică obținută prin activitatea de cercetare ştiinţifică. Sunt folosite date disponibile la nivel internaţional, cât și din studiul Shanghai Ranking’s Academic Excellence. Acești indicatori măsoară producția ştiinţifică, calitatea cercetării, influența cercetării, gradul de colaborare internațională și cele mai înalte recunoașteri academice.

Clasificarea Shanghai Global Ranking of Academic Subjects, dezvoltată de Universitatea Jiao Tong din Shanghai, China, a fost publicată pentru prima dată în 2009. Aceasta este una dintre cele mai bine cotate la nivel internaţional, reprezentând un punct de referinţă în strategiile universităţilor care doresc să se evidențieze în mediul academic internațional.

În Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021 sunt incluse peste 1.800 de instituții de învățământ superior, din cele aproximativ 4.000 analizate, care provin din 93 de țări.Lasă un răspuns

Site creat de