De Vazut, Important

Un clujean a făcut în 2022 cea mai scumpă comandă de pe Tazz din România: a comandat mâncare în valoare de peste 4000 de lei

tazz cluj

Tazz dezvăluie preferințele culinare ale românilor din toată țara în cea mai savuroasă retrospectivă a anului 2022.

Conform datelor din aplicația Tazz, clienții din țară au ales cel mai des produse de tip fast-food, orientându-se apoi și către alte bucătării precum preparatele asiatice sau grecești.

Topul Tadaaazz prezintă o retrospectivă națională a preferințelor culinare și a obiceiurilor de consum de pe Tazz din timpul anului.

Astfel, în 2022, sosul de usturoi, cheeseburgerul, shaorma, kebabul, meniul crispky chicken, noodles, cartofii prăjiți și sosul nachos ocupă primele locuri în topul celor mai des comandate preparate de pe Tazz în toată țara, în timp ce la Cluj, cheesburgerul ocupă detașat prima poziție, cu 42,372 produse comandate în 2022.

Cele mai poftite preparate și restaurante de pe Tazz în 2022

La nivel național, raportul Tadaaazz arată că cele mai poftite preparate provin de la restaurante tip fast-food sau fusion. În Cluj Napoca, cheeseburgerul, sosul de usturoi, meniul crispy chicken, shaorma, noodles și bacon, egg & cheese bagel au fost cele mai comandate produse de pe Tazz în 2022, iar topul restaurantelor din Cluj-Napoca în funcție de cel mai mare număr de comenzi de pe Tazz în 2022 este:

  1. Big Belly
  2. Grande
  3. Express Chef
  4. Noodle Pack
  5. Spartan

Totodată, cea mai valoroasă comandă dată de un clujean pe Tazz a atins 4,138.65 de lei, provenită de la restaurantul Grande și urmată de o comandă în valoare de 2,007 lei de la Express Chef.

Cele mai mari pofte ale utilizatorilor Tazz în 2022

Cel mai pofticios utilizator Tazz în 2022 este chiar din Cluj-Napoca, care a dat 746 de comenzi pe Tazz în decursul anului trecut. Datele Tadaaazz arată că cel mai poftă i-a fost în 2022 de șnitelul de pui de la Express Chef, pe care l-a comandat de 142 de ori. El e urmat de un utilizator din Brașov, care a comandat de pe Tazz de 667 de ori în 2022, și de un alt utilizator din Cluj, care a dat 593 de comenzi pe Tazz în 2022, dintre care 72 pentru Risotto-ul cu pui, tot de la Express Chef.

Când își fac românii cel mai des poftele cu Tazz

La nivel național, românii plasează cel mai des comenzi pe Tazz în jurul orei prânzului, respectiv la ora 12:00, excepția de la regulă fiind orașul Constanța, unde ora favorită pentru comenzi este ora cinei, respectiv ora 19.00.  Clujenii se încadrează în categoria celor mai matinali clienți Tazz, fiind pe locul II în țară la cele mai multe produse comandate în intervalul orar 6:00 -10:00. Mai exact, 4734 de preparate tip Meniul zilei au fost comandate în acest interval orar anul trecut.

În cealaltă extremă, înregistrăm și categoria utilizatorilor cu pofte târzii – în anul 2022, au fost comandate peste 13,000 de shaorme cu pui în intervalul 22:00 – 02:00. Clujenii se numără și printre utilizatorii nocturni, poziționați pe locul III național cu 3,185 de shaorme de pui comandate târziu în noapte. Topul orașelor în care au fost plasate cele mai multe comenzi de mâncare nocturne e completat de București, Timișoara, Brașov și Craiova.

Pofta de dulce a românilor în 2022

Și la categoria „deserturi” în 2022, Clujul ocupă prima poziție în topul Tadaaazz, fiind cel mai ”dulce” oraș de pe Tazz, cu 57,074 de deserturi comandate anul trecut. Liderii indubitabili în topul poftei de dulce a clujenilor sunt mini papanașii cu smântână și dulceață de afine. Totodată, orele la care românii își fac pofta de dulce și comandă de pe Tazz sunt 12:00 și 19:00. În topul celor mai râvnite deserturi la nivel național, regăsim în prima parte a zilei pancakes și banana bread, iar după prânz, deserturile copilăriei – clătitele și papanașii cu smântână și dulceață.

Obiceiuri de consum la români în 2022

Când vine vorba de momentele importante ale anului 2022, comenzile de pe Tazz scot la iveală niște date atipice despre români: de Ziua Îndrăgostiților, cei mai mulți au ales să înlocuiască romantismul cu un meniu 2 x Big King de la Burger King, cel mai comandat meniu din ziua de 14 februarie. De asemenea, pe 8 martie, cele mai comandate preparate au fost cele de tip fast-food, mai exact meniul Maxi McChicken de la McDonalds.

Pentru întâlnirile cu cei dragi, Tazz pune la dispoziție comanda de grup, opțiune disponibilă în exclusivitate pe această aplicație din 2021. Clujul se află pe prima poziție și în topul comenzilor de grup, atât din punct de vedere al numărului de participanți, cât și al valorii – o gașcă de 29 de clujeni a dat cea mai mare comandă de grup de pe Tazz, în valoare de 1,442 lei.

Tazz se ocupă de toate poftele, dar și de cumpărăturile zilnice, așadar în anul 2022 topul celor mai comandate produse de la supermarket-urile partenere din aplicație au fost apa plată și minerală, bananele, chiflele, mini-baghetele și, nu în ultimul rând, nelipsitul pătrunjel românesc, esențial în orice bucătărie locală.

Cei mai performanți rideri Tazz din 2022

Raportul anual Tadaaazz relevă date interesante și despre topul celor mai performanți rideri. Astfel, în vârful acestui top, se află cel mai performant rider al anului 2022, care este din Arad și a parcurs 47,260 km pentru a livra un total de 7,262 comenzi. El este urmat de un rider din Timișoata, care a parcurs 27,883 km pentru a livra un total de 8,339 comenzi, și de încă un rider din Arad, care a parcurs 26,912 km pentru a livra 8,183 comenzi de pe Tazz.

Numărul total de km parcurși de toți riderii Tazz în 2022, din momentul primirii unei comenzi până la livrarea ei, a fost de 31 de milioane de kilometri. Cu alte cuvinte, riderii Tazz au făcut înconjurul României de aproximativ 10.000 de ori. Cel mai mare bacșiș oferit unui rider la nivel național a fost de 200 lei, în timp ce bacșișul mediu este de aproximativ 5 lei în București, respectiv circa 3 lei în restul țării.Site creat de