IT, Important

Un nou premiu obţinut de elevii clujeni care au creat aplicaţia Dash E-Rides

Un nou premiu obţinut de elevii clujeni care au creat aplicaţia Dash E-Rides

Dash E-Rides, primul network de dockless e-bike sharing din țară, a primit încă o recunoaștere. Aplicația elevilor clujeni, câștigătoare a premiului I la Gala „Descoperă-ți pasiunea în IT” (DpIT) din acest an a fost distinsă aseară și la Gala „10 pentru Cluj”, organizată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Totodată, elevul Mihai Bogdan Deaconu, membru al aceleiași echipe, a fost recompensat şi cu titlul de  “Ambasador pentru Cluj”.

Echipa 6pack, realizatoare a aplicației câștigătoare, este alcătuită din elevii clujeni Andrada Ioana Bărbos, Andrei Petru Cherecheș, Mihai Bogdan Deaconu, Luca Emil Olteanu, Darius Mihai Timar și Marc Aurelius Vana. Mentor în perioada de practică inclusă în curricula programului Academia DpIT le-a fost Elena Bunciu de la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

Aplicația Dash E-Rides se dorește un partener de business în lupta cu timpul, banii și poluarea, contribuind la transportul verde și fluidizarea traficului.

Premiul, oferit de europarlamentarul Daniel Buda, constă într-o excursie în Bruxelles și o vizită la Parlamentul European pentru toţi membrii echipei.

În plus, elevul Mihai Bogdan Deaconu, membru în echipa câştigătoare, a fost recompensat şi cu titlul de  “Ambasador pentru Cluj”, distincţie oferită pentru modul în care a făcut Clujul cunoscut în lume.

 „Suntem bucuroși că munca, ideile inovative și realizările acestor copii minunați au primit o nouă recunoaștere. Aceasta li se datorează, în egală măsură, și dedicării celor peste 100 de colegi colaboratori din mediul IT, școlar și academic, precum și efortului depus de colegii voluntari din echipa de organizare a programului, alături de mentorii și trainerii care i-au sprijinit și îndrumat pentru a ajunge la asemenea reușite. Suntem cu adevărat mândri și avem încă un motiv în plus să continuăm să îi susținem pe cei care contribuie astfel la viitorul comunității noastre și a societății, în general!”, declară Liliana Ștefan-Cazacu, Președintele Asociației ”Descoperă-ți pasiunea în IT”, organizator al programului.

Elevii au obținut acest premiu pe baza rezultatelor și muncii lor din cadrul programului Academia DpIT organizat de Asociația ”Descoperă-ți pasiunea în IT.Site creat de