Important, Sport

Unde alergăm în Cluj-Napoca?

unde alergam in cluj-napoca

Acum că temperaturile ridicate s-au instalat în țara noastră, zilele sunt mai lungi, iar vara se apropie cu pași repezi, intrăm cu toții în acea perioadă în care ne dorim un corp mai tonifiat.

Fie că te pregătești pentru sezonul costumelor de baie sau dorești să îți tonifiezi musculatura, alergatul este o soluție care te ajută cu siguranță. Alergând nu doar că activezi mușchii corpului și contribui la sănătatea ta, dar îți poți îmbunătăți inclusiv starea mentală după o zi/perioadă posomorâtă sau stresantă.

Cluju.ro a pregătit pentru tine o listă cu câteva locații numai bune pentru alergat, în Cluj-Napoca.

             Parcul Central este preferat de mulți alergători iar numărul lor crește uimitor seara. Lungimea acestuia cât și multiplele alei le permite alergătorilor să modifice ruta ori de câte ori simt nevoia. Cu siguranță nu vei putea să te plângi de faptul că te-ai plictisit de același traseu.

Parcul Iulius Mall are o lungime considerabilă iar seara, acesta nu este pustiu niciodată. Pentru iubitorii de natură, parcul Iulius Mall este o combinație perfectă între calmul apei și diversitatea florilor de pe alei. Nu-i așa că e o plăcere să faci o plimbare de seară alergând?

Parcul Rozelor este o altă opțiune de care poți să te bucuri. Mereu populat și extins pe o suprafață mare, acesta poate fi o opțiune într-o seară călduroasă.

În imediata apropiere a parcului Rozelor se află aleea ce urmează cursul râului Someș. Această zonă este denumită de către clujeni „pe Someș” iar seara numărul de oameni care se plimbă, aleargă sau merg pe bicicletă, role, trotinere, skateboard-uri este foarte mare.

Parcul Babeș sau Parcul Sportiv Universitar prof. dr. Iuliu Hațieganu este unul dintre acele zone special dedicate acestui sport. Având o pistă de alergare special concepută pentru a alergarea pe suprafețe destinate acestui sport, parcul își deschide brațele tuturor celor ce-și rup din timpul lor pentru a face mișcare în aer liber.

Complexul sportiv Gheorgheni pune și el la dispoziția tuturor, pe lângă terenurile special amenajate pentru diverse sporturi și o pistă de alergare concepută în conformitate cu normele actuale. Pentru a evita deteriorarea genunchilor și a oaselor este foarte important să alergați pe piste de alergare speciale și nu pe suprafețe dure.

Parcurile din Cluj-Napoca (FOTO)

Cluj Arena este o altă opțiune favorabilă însă accesul pe aceasta este condiționat de plata unei taxe. Pentru persoanele dispuse să achite o astfel de taxă, Cluj Arena este cu siguranță locul care te va ajuta să intri „in the mood”.

Pentru aceia dintre voi care preferă să alerge pe străzi mai puțin circulate de către pietoni tocmai pentru a evita monotonia unui traseu pe o pistă de alergare, am selectat o serie de străzi/zone mai puțin aglomerate pe care puteți alerga: Complexul Studențesc Hașdeu, Strada Plopilor, strada Donath – strada General Eremia Grigorescu, strada Alexandru Vlahuță (cartier Grigorescu), strada Observatorului, calea Dorobaților, strada Fabricii de Zahăr, strada Primăverii.Lasă un răspuns

Site creat de