De Vazut

Unde mergem în Team Building? Recomandări din zona Clujului (FOTO)

Team Building

Fie că pleci în team building cu colegii de muncă, cu colegii de la facultate sau cu prietenii din organizația studențească din care faci parte un lucru este cert: aveți nevoie de o locație extrem de frumoasă dar totuși, pe cât posibil, aproape de casă. Venind în întâmpinarea nevoilor tale, echipa cluju.ro a selectat cele mai frumoase locuri în care să mergi în teambuilding, aproape de Cluj. Știm că atunci când vrei să te relaxezi și să te încarci cu energie, cel mai bun prieten îți este natura așa că iată câteva sugestii de locuri care te vor ajuta să lași stresul cotidian deoparte măcar pentru câteva zile.

Stațiunea Muntele Băișorii se află la doar 50 km, depărtare de Cluj-Napoca și este una dintre cele mai cunoscute locații din zonă atunci când vine vorba de sporturile de iarnă. Aici, din locul din care se naște pârâul Gera, izvorul văii Ierța, se pot vedea în depărtare Cheile Turzii, Munții Rodnei, Maramureșului, Țibleș, Călimani și Făgăraș. Stațiunea este deschisă pentru turiști atât în sezonul de iarnă cât și în timpul verii însă și în celelalte sezoane peisajele sunt extrem de frumoase.

baisoara

Mărișel, un colț de natură situat între apele Răcătăului și Someșul Cald este unul dintre cele mai frumoase locuri din Țara Moților, acolo unde tradițiile românești trăiesc și azi. Locul desprins din povești, presărat cu imagini de basm, istorie și folclor pur românesc își așteaptă turiștii, prezentându-le stilul de viață rustic pe care îl trăiau mai demult strămoșii noștri. Mulți dintre vizitatori ne-au confirmat faptul că mâncarea tradițională se află la ea acasă aici, la Mărișel.

 

Natura și arhitectura tradițională săsească se îmbină perfect în satul Rîmetea din județul Alba, în imediata vecinătate a județului Cluj. Cunoscut drept una dintre perlele Transilvaniei, satul Rîmetea este singurul sat din România care a primit din partea Comisiei Europene, Premiul Europa Nostra pentru conservarea patrimoniului cultural material. Acest premiu a fost oferit în urma renovării a nu mai puțin de 138 de case tradiționale săsești iar Comisia Europeana a apreciat felul în care aceste monumente istorice au fost păstrate și apreciate de către localnici de-a lungul timpului.  Totodată, în anul 2000, Oficiul Național al Monumentelor Istorice a desemnat localitatea Rîmetea ca fiind zonă arhitecturală și urbană protejată. Peisajul este de două ori mai spectaculos privit de sus așa că nu rata ocazia de a zbura cu parapanta de pe renumita Piatră a Secuiului.

 

Lacul Fântânele de la Beliș este de-a dreptul spectaculos iar brazii, apa, soarele și aerul curat compun un adevărat tablou al naturii. Pe lângă numeroasele trasee pentru drumeții și posibilitatea de a face sport nautic pe lac, iarna se poate schia pe pârtia Fântânele. Printre obiectivele turistice preferate de vizitatori se numără și Biserica din Beliș, Cascada Răchițele (Vălul Miresei), Arborele de Sequoaia, Masivul Vlădeasa, Pietrele Albe, Biserica din Mărgău, Cheile Văii Stanciului, Lespezile, Peștera Lespezi, Rezervația naturală Cetățile Ponorului, Doda Pilii și Vârful Vlădeasa – 1836 m.

131141 105524439518607 2721527 o

 

Stufărișurile de la Sic, denumite și Delta Transilvaniei sau A doua Deltă a României se află la aproximativ o oră distanță de mers cu mașina de Cluj-Napoca. Aici se găsesc mlaștini, iazuri dar și luciu de apă cu vegetație de stuf și papură iar zona a fost declarată ca fiind protejată încă din anul 2000. Nu numai că rezervația este a doua cea mai mare întindere de stuf din țara noastră, după Delta Dunării înă aici se găsesc și diferite specii de păsări rare (buhaiul de baltă, stârcul cenușiu și eretele de stuf). Pe lândă acestea, se mai găsesc și specii rare de amfibieni și reptile dar și specii de plante pe care nu le întâlnit foarte des. Plimbându-te pe pontonul lung de aproximativ 1 km, poți să vezi zone neatinse iar pentru pasionații de fotografii este foarte importan de menționat că acest peisaj este foarte prietenos cu obiectivul aparatului.

stufarisul de la sic

 

Măguri Răcătău are în componență trei sate: Măguri Răcătău (centrul comunei), Măguri și Muntele Rece și este o locație în care tradiția etno-folclorică și rezervațiile naturale sunt respectate iar traseele turistice bucură turiștii de orice vârstă. În această zonă pitorească se găsesc o serie de arii protejate precum: Molhașurile Căpățânii (rezervație natural botanică), Cheile Dumitresei (zonă peisagistică), Defileul Răcătăului, Defileul Someșului Rece și Obârșia Someșului Rece și a Văii Răcătăului (zonă protejată cinegetică).

maguri racatau

 

Cheile Turenilor sau Cheile Turului este o arie protejată în care fauna și flora sunt de o diversitate neașteptată. Deși aceste chei sunt foarte sălbatice, o mulțime de turiști se avântă să cunoască frumusețile pe care le oferă iar cei care iubesc să se cațere se vor îndrăgosti cu siguranță de acest loc.

Cheile Turenilor din judetul Cluj flickr

 

Cheile Turzii sunt și ele foarte cunoscute și se află în apropierea orașului Turda. Turiștii sunt invitați să descopere pas cu pas frumusețile pe care rezervația le oferă alegând cel puțin un traseu din toate cele disponibile. Pereții de stâncă înalți de aproape 200 m ce pot fi escaladați și peșterile, mai mici sau mai mari, fac din acest loc un adevărat rai al rocilor ce s-au format în decursul a 150 de milioane de ani. Cheile Turzii se întind pe o suprafață de 170 de hectare și sunt o destinație de care te vei îndrăgosti cu siguranță.

cheile turzii cluj

 

Satul Poiana Horea denumit și Dealul Calului se află în comuna Beliș amintită anterior și este un sat încărcat de istorie, mituri și legende ce-și trage numele dintr-un simbol al luptei pentru eliberarea moților: Horea. Satul este tipic Munților Apuseni, cu case risipite pe culmi și conturează o imagine clară a satului tradițional românesc. Printre principalele obiective care trebuie neapărat vizitate se numără Biserica de lemn, Bradul lui Horea din Pădurea Scorușet, Poiana Florilor, Valea Iadului și Stâna de Vale, Peștera Zmeilor, Peștera Urșilor, Peștera Ghețarul Scărișoara și Peștera Piatra Ponorului.

RO CJ Poiana Horea

 

Comuna Valea Ierii se află la sudul Munților Gilăului, în bazinul hidrografic al râului Iara. O zonă sălbatică în care pădurile domină crestele munților, un loc din care vei pleca cu siguranță cu multă energie și în care te vei relaxa cu siguranță. În zonă se găsesc o mulțime de pensiuni ce așteaptă  numeroși turiști.

infoGen 1081

 

Salina Turda este un obiectiv care nu trebuie ocolit atunci când vizitați orașul Turda deoarece reprezintă un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare și este una dintre atracțiile principale ale țării.

Salina Turda

 

Sperăm ca aceste sugestii să-ți fie de folos și să te bucuri de toate aceste oaze de liniște. În toate aceste locații se pot face diverse activități de grup, sporturi în natură și se pot vizita o mulțime de obiective interesante. Adună-ți gașca și îndrăznește să renunți la agitația orașului pentru un weekend întreg!

 



2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de