Studentie, Important

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj domină topul universităților românești în clasamentul CWUR

UBB Cluj - pe prima poziție în România și 228 internațional în clasamentul UI GreenMetric 2022

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă și în acest an prima poziție între universitățile românești incluse în clasamentul internațional CWUR (Center for World Universities Ranking – https://cwur.org/2023.php), inclus în metarankingurile naționale.

Potrivit CWUR, UBB ocupă, la nivel internațional, poziția 923 din 20531 de universități analizate, ceea ce o plasează între primele 4,5% universități ale lumii.

Indicatorii utilizați în clasamentul CWUR se referă la criterii educaționale (25%), de angajabilitate (25%), privind calitatea cadrelor academice (10%) și cercetarea științifică (40%).

UBB este de mai mulți ani prima în țară în acest ranking, păstrându-și în acest an scorul de anul trecut (70,9). Rankingurile sunt importante nu la modul absolut, ci relativ și doar orientativ prin prisma criteriilor și a indicatorilor asumați în ranking.

Așadar, vom analiza acest rezultat și vom vedea dacă și unde este nevoie de ajustări în mecanismele noastre academice, prin prisma viziunii, misiunii și culturii organizaționale angajate de UBB, aspecte care sunt în final cel mai important criteriu/indicator academic pentru noiFelicitări tuturor universităților românești incluse în rankingul CWUR!”, afirmărectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Recent, UBB a fost confirmată ca prima universitate a țării prin Metarankingul Național (https://www.edu.ro/raport_metaranking_national_2022) dat publicității în data de 12 mai 2023 de Ministerul Educației, fapt care reconfirmă rezultatul Metarankingul Universitar publicat de Centrul Qualitas UBB în decembrie 2022.Lasă un răspuns

Site creat de