Studentie

Universitatea Babeş-Bolyai este membră a proiectului “Patrimoniu european pentru un Viitor Cultural Împreună”

Universitatea Babeş-Bolyai ocupă prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România pe anul 2017

Universitatea Babeş-Bolyai, prin Facultatea de Studii Europene, a devenit membră a proiectului “Patrimoniu european pentru un Viitor Cultural Împreună” (Patrimoine Européen pour un Avenir Culturel Ensemble, ProPEACE).

Proiectul este iniţiat de  Universitatea “Jean Monnet” din Saint-Étienne și sunt implicate Universitatea din Wageningen (Ţările-de-Jos), Universitatea din Santiago de Compostella (Spania), Edinburgh World Heritage Trust (parte a UNESCO), Centrul universitar european pentru patrimoniu cultural din Ravello (Italia/UNESCO), Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea din Tel-Aviv, Universitatea Laval din Québec (Canada) şi Institutul pentru Studii Islandeze din Reykjavik.

Urmând a se desfăşura pe o perioadă de trei ani, ProPEACE este cel mai mare proiect de cercetare universitară dedicat patrimoniului european şi rolului jucat de acesta în formarea identităţii europene. Facultatea de Studii Europene va găzdui în ianuarie 2018 o întrunire a participanţilor.Lasă un răspuns

Site creat de