Studentie, Important

Universitatea Babeș-Bolyai urcă 5 poziţii în topul QS World University Rankings

QS World University Rankings

În acord cu cel mai recent clasament, QS Top 200 universități din Țările în Curs de Dezvoltare din Europa și Asia Centrală (EECA), lansat în data de 14 iunie 2016 și realizat de Quacquarelli Symonds (având ca acronim QS), analist global asupra învătământului superior, Universitatea Babeș-Bolyai a reuşit să se claseze pe poziția 36, faţă de locul 41 obținut în 2015.

Clasamentul reprezintă componenta regională a Clasamentului Internațional al Universităților creat de QS și vine în sprijinul studenților interesați de mobilități internaționale, membri ai comunității academice și pe cei interesați de politici educaționale din regiunea EECA, a țărilor în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală. În același timp, clasamentul contribuie la diferențierea universităților pe plan regional și mondial. Astfel, se urmărește analizarea performanțelor internaționale ale instituțiilor de învățământ superior. Acest top a fost realizat ținându-se cont de nouă indicatori: reputația globală, productivitatea activității de cercetare bazată pe lucrările publicate de cadrele didactice, reputația universității la angajator(i), impactul web, cadrele didactice cu titlul de doctor, factorul de impact al citărilor în lucrări, raportul dintre numărul de studenți dintr-o universitate și numărul de cadre didactice din acea instituție și perspectiva internațională privind studenții și cadrele didactice.

În topul QS World University Rankings – Emerging Europe and Central Asia, se regăsesc 11 universități din România, prima situată dintre acestea fiind Universitatea din București (pe poziția 32), urmată de UBB (locul 36) şi de Universitatea Alexandru Ioan Cuza (locul 49).

Cea de-a treia ediție a clasamentului EECA include 200 de universități din 21 de state, cu 50 mai multe decât ediția precedentă.Lasă un răspuns

Site creat de