IT, Important, Studentie

Universitatea Tehnică Cluj şi DeepMind oferă studenţilor burse de peste 25.000 de euro pentru cercetarea în domeniul Inteligenței Artificiale

Universitatea Tehnică vrea să construiască la Cluj un Institut de Cercetare în Inteligență Artificială

În luna martie anul curent, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a reînnoit un parteneriat cu DeepMind, lider mondial în cercetarea Inteligenței Artificiale, cu privire la programul de burse care vizează creșterea diversității în domeniu, pentru un al doilea an.

În cursul anului universitar 2021/2022, două noi burse DeepMind vor fi acordate studenților care doresc să studieze pentru o diplomă de masterat în Inteligență Artificială și Viziune Computerizată la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Programul de burse DeepMind oferă studenților talentați din medii subreprezentate posibilitatea de a obține o educație la universități de vârf, cu mentorat din partea personalului DeepMind, pentru a sprijini tinerele talente în atingerea obiectivelor lor de dezvoltare personală.

Programul este în al doilea an în România, cu scopul de a consolida prezența țării și a Europei de Est în comunitatea globală de învățare automată.

Prof.dr.ing. Sergiu Nedevschi, responsabilul programului de masterat, a declarat: „Bursele DeepMind oferite începând din anul 2020, completează eforturile noastre de a crește stadiul actual al tehnologiei în Inteligență Artificială, sprijinind studenții foarte motivați din medii subreprezentate”.

Din partea DeepMind, Obum Ekeke, lider în relațiile universitare și educaționale  subliniază :”Suntem încântați să ne continuăm relația cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prin programul de burse DeepMind. Prin eliminarea unora dintre barierele financiare care împiedică persoanele să aplice la studii postuniversitare și prin furnizarea de mentorat și sprijin mai larg, sperăm să extindem eforturile Școlii de Vară în Învățare Automată din Europa de Est (EEML) și ale altora, pentru a încuraja studenții români din toate categoriile sociale să ia în considerare studii postuniversitare în Inteligență Artificială.”

Bursele vor fi acordate la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca timp de 2 ani pentru 2 studenți selectați din medii subreprezentate în anii universitari 2021-2023. Pe baza statisticilor disponibile în 2021, grupul subreprezentat este cel al studentelor.

Solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să fie rezidenți într-un stat membru al Uniunii Europene;
  • Să urmeze masteratul în Inteligență și Viziune Artificiala (IVA) la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică și Calculatoare (începând cu anul universitar 2021-2022), cu accent pe Învățare Automată.

Fiecare bursă se ridică la 25 285 € și va acoperi:

  • O indemnizație anuală de 10 800 EUR;
  • O bursă academică de călătorie de 2 185 EUR;
  • Buget unic pentru echipamente de 1 500 EUR.

Concursul pentru acordarea burselor va fi anunțat la mijlocul lunii septembrie 2021.Site creat de