Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Continental Sibiu au semnat joi, 10 noiembrie, la Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca,, un parteneriat educațional. Continental Sibiu va oferi studenților stagii de practică atât în zona de producție, cât și în centrul de cercetare și dezvoltare al companiei.
„Colaborarea vizează și derularea în comun a unor proiecte și activități de cercetare, precum și dezvoltarea de programe doctorale pe teme de cercetare doctorală în domeniile Calculatoare și Tehnologia Informației și Ingineria Sistemelor; Inginerie Electrică, Inginerie Electronică și Telecomunicații și Tehnologii Informaționale; Inginerie Industrială și Inginerie Mecanică. Nu în ultimul rând, Continental va asigura stagii de pregătire cadrelor didactice și internshipuri“, a explicat Prof.dr.ing. Vasile Țopa, Rector al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
Semnarea contractului de colaborare cu Continental Sibiu face parte din acțiunile de consolidare și dezvoltare a relațiilor cu mediul socio-economic, în scopul participării universității la dezvoltarea regională.
“Continental este lider tehnologic în automotive, iar colaborarea cu instituțiile de învățământ este un pas în plus făcut în această direcție. Angajații noștri dezvoltă soluții software pentru industria auto. Prin parteneriatul cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, dorim să oferim studenților posibilitatea de a intra în contact cu cele mai noi tehnologii din domeniu, dar și să dezvoltăm împreună proiecte de succes în zona de cercetare”, a declarat dr. Sami Krimi, manager general al Continental Sibiu.
Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure și confortabile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 215.000 de angajaţi în 55 de ţări.