Studentie, Important

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – în topul mondial al celor mai bune universități

Universitatea Tehnică din Cluj

Times Higher Education World University Rankings, una dintre cele mai prestigioase clasamente ale universităților din lume, a publicat rezultatele pentru anul 2020.

Clasamentul din acest an include doar 1.396 de universități din 92 de țări, selectate dintr-un număr de aproximativ 27.000 de universități, existente la ora actuală la nivel mondial.

Datele care stau la baza rezultatelor din acest an au fost auditate de către PricewaterhouseCoopers și iau în considerare 3 indicatori de performanță, grupați în 5 domenii, respectiv predare (mediul de învățare), cercetare (volum, venit și reputație), citări (influența cercetării), internaționalizare (personal, studenți și cercetare) și venituri (transfer de cunoștințe către mediul socioeconomic).

În clasamentul din acest an România este prezentă cu 9 universități (față de 7 anul trecut), dintre care două se clasează în grupa de locuri 801-1.000 iar șapte în grupa de locuri 1.001+.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este inclusă pentru prima dată în acest clasament, ceea ce reprezintă un rezultat remarcabil al întregii comunități academice și confirmă justețea politicilor manageriale de susținere și încurajare a activităților de cercetare/inovare.

Din datele furnizate de către THE rezultatele UTCN pe cele 5 domenii componente ale ierarhizării sunt:

  • predare – locul 1.300,
  • cercetare – locul 1.182,
  • citări – locul 1.169,
  • internaționalizare – locul 1.192
  • venituri – locul 1.131

Aceste rezultate ne poziționează în zona 1001+ la nivel mondial respectiv locul 3 la nivel național.

Nutrim speranța că, prin efortul conjugat al întregului corp academic UTCN va reuși în următorii ani accederea în grupa 801-1.000 și de ce nu poate chiar mai sus„, au transmis reprezentanţii UTCN.Lasă un răspuns

Site creat de