Studentie, Important

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca oferă ajutor refugiaţilor din Ucraina

universitatea tehnica cluj napoca

Întregul corp academic al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) este alături de poporul ucrainean, în aceste momente tragice și își exprimă solidaritatea și sprijinul total față de familiile îndurerate.

În aceste momente de grea încercare prin care trec vecinii noștri, UTCN prin Centrul Universitar Nord din Baia Mare, pune la dispoziția celor care se retrag din calea conflagrației 200 de locuri de cazare în camere de 2 sau 4 persoane situate în căminele studenţeşti din Baia Mare, precum și facilități de masă.

Spațiile de cazare au fost înscrise și într-o platformă națională, gestionată de Guvernul României pentru o mai bună utilizare / repartizare la nivel național.

În perioada imediat următoare se vor organiza și alte acțiuni de solidaritate, atât prin acțiuni personale cât și prin intermediul organizațiilor studențești din Cluj-Napoca și Baia Mare.

„UTCN rămâne deschisă în colaborarea cu autoritățile statului român pentru ajutorul umanitar oferit refugiaților ucrainieni sosiți în România, precum și celor rămași acasă, în mijlocul evenimentelor tragice ale războiului ce se desfășoară în aceste zile în țara vecină.

Conducerea UTCN, alături de întreaga comunitate academică, consideră că în aceste momente dificile nu putem rămâne indiferenți față de tragedia prin care trece Ucraina și doar împreună vom putea sprijini refugiații„, se arată într-un anunţ transmis de UTCN.Lasă un răspuns

Site creat de