Studentie, Important

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va găzdui o manifestare științifică de talie mondială

cercetatori universitatea tehnica premiati de academia romana

În perioada 25 iulie – 30 iulie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va găzdui o manifestare științifică de talie mondială, având ca temă dinamica rețelelor de producție îmbinând agilitatea, inovarea și calitatea.

Evenimentul este organizat împreună cu IFPR – International Foundation for Production Research (Fundația Internațională pentru Cercetare în Domeniul Producției) și reunește oameni de știință de prestigiu din întreaga lume, cercetători, doctoranzi, tineri talentați, precum și reprezentanți ai unor organizații importante din mediul socio -economic.

Temele conferinței abordează căutarea de noi produse și tehnologii  într-o lume dinamică în care producția de bunuri a devenit puternic dependentă de cercetare și crearea de cunoștințe. Cunoașterea a devenit resursa – cheie de astăzi și speranța principală de mâine pentru o dezvoltare durabilă. Într-un astfel de context, pentru a crea valoare economică și prosperitate socială, cercetarea producției trebuie să genereze cunoștințe sensibile la nevoile societății și transferabile „just in time”, la mediul economic prin soluții inovatoare pentru produse și procese. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul unor ” rețele de producție” , mediile în care părțile interesate care reprezintă cercetarea, producția și societatea ar trebui să colaboreze și să integreze în comportamentul lor, atât preocuparea pentru inovare precum și capacitatea de a se adapta rapid la nevoile tehnice și de coordonare.

Conferința aduce împreună două domenii emergente și complementare – producția și  ingineria și managementul calității și inovației, prin crearea unui mediu extrem de stimulativ pentru schimbul de opinii valoroase și contribuții.

Primele două zile, 25 și 26 iulie 2016, sunt dedicate doctoranzilor cercetători  în cadrul workshop-ului organizat pe ateliere. Aceste ateliere sunt susținute de  personalități de renume de la universități precum Glasgow și Pittsburgh, care vor parcurge cu doctoranzii instrumentele de abordare ale unui ciclu complet de studii în domeniu.

   Deschiderea oficială a conferinței va avea loc miercuri, 27 iulie, ora 9.30, la Grand Hotel Italia, în prezența reprezentanților autorităților locale, a conducerii universității precum și a unor renumiți specialiști în domeniu. Lasă un răspuns

Site creat de