Studentie

Universitatea Tehnică din Cluj va dezvolta sisteme robotice pentru reabilitarea pacienţilor care au suferit pierderea funcției motorii a membrelor

sistem robotic universitatea tehnica

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, derulează, începând cu data de 1 septembrie 2016, proiectul „Dezvoltarea inovativă a unor sisteme robotice pentru reabilitare și asistare în îmbătrânirea sănătoasă”, în baza contractului de finanțare nr.20 din 1 septembrie 2016, încheiat cu Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI), în calitate de Organism Intermediar pentru Program Operațional Competitivitate Axa 1: „Investiții pentru viitorul dumneavoastră”.

 

Obiectivul principal al proiectului constă în crearea un pol de competență în reabilitare în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, instituție care va livra soluții europene relevante pe plan medical, pregătite pentru realizarea transferului tehnologic, soluții care corespund provocărilor și pericolelor curente în ceea ce privește îmbătrânirea sănătoasă, stil de viață și sănătate publică.

În cadrul proiectului se vor desfășura activități de cercetare fundamentală, industrială și dezvoltare experimentală, ceea ce va conduce la obținerea de competențe în ceea ce privește dezvoltarea unor sisteme robotice inovative pentru reabilitarea pacienților care au suferit pierderea parțială și/sau totală a funcției motorii a membrelor.

Valoarea totală a proiectului este de 8.008.000 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este în valoare de 8.000.000 lei. Proiectul se implementează în Cluj-Napoca, la sediul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Bdul. Muncii Nr. 103-105, Centrul CESTER, pe o perioadă de 48 de luni.Lasă un răspuns

Site creat de