Studentie, Important

Universitatea Tehnică va găzdui congresul internaţional ”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018”

universitatea tehnica cluj napoca

În perioada 17 – 19 octombrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Departamentul de Autovehicule Rutiere si Transporturi din cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, va găzdui una dintre cele mai prestigioase manifestări științifice internaționale ale anului la Cluj-Napoca – ”Congresul Internațional ”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018”.

Evenimentul este organizat în România de SIAR (Societatea Inginerilor de Automobile din România) și SAE (Society of Automotive Engineers), sub patronajul FISITA (Federation Internationale des Societes d´Ingenieurs des Techniques d´Automobile – International Federation of Automotive Engineering Societies).

Temele abordate în cadrul Congresului vizează domeniile de cercetare-dezvoltare legate de: Vehicule electrice și hibride, Grupuri de propulsie; Sisteme cibernetice în autovehicule; Inginerie avansată, software si simulare; Siguranță rutieră, control trafic și transporturi; Tehnologii de fabricație și materiale, Vehicule nepoluante.

Congresul va reuni un număr mare de specialiști din țară și din străinătate, care vor prezenta rezultatele cercetărilor lor prin prisma transferului tehnologic și al unui schimb valoros de cunoștințe din domeniu.

În cadrul AMMA 2018 va fi organizată și o secțiune “Expoziții”, cu realizări tehnice și aparate de testare și cercetare aparținând unor firme naționale și internaționale, cu liber acces pentru  publicul interesat.

Obiectivele AMMA 2018 vizează dezvoltarea socială și urbană; sprijinirea dezvoltării sectorului de cercetare clujean; încurajarea și sprijinirea inițiativelor experimentale, inovatoare și originale; dezvoltarea cooperării locale, regionale, naționale și internaționale; stimularea dezvoltării Regiunii de Nord-Vest prin aplicarea rezultatelor cercetării și a inovațiilor prezentate în cadrul Congresului; impact asupra industriei și cercetării locale; dezvoltarea cadrului necesar formării unor resurse umane performante, care să promoveze rezultatele de vârf în domenii de  importanță strategică a cercetării românești și europene.

În cadrul AMMA 2018 are loc și etapa finală a Concursului Naţional Studenţesc de Inginerie a Autovehiculelor “Profesor universitar inginer Constantin GHIULAI”, Secţiunea “Dinamica autovehiculelor”, ediția a V-a și Concursul “Automotive Computer Aided Design – CAD”, ediția a II-a.

În acest context, studenții de la diferite universități din țară își vor testa cunoștințele tehnice și vor interacționa cu specialiștii din industrie prezenți în cadrul activităților Congresului.

Scopul competiţiilor este de a continua tradiţia şcolii de ingineri de autovehicule în pregătirea viitorilor specialişti conform cerințelor actuale din domeniu și de a promova în rândul tinerilor studenţi dorinţa de a realiza performanţă în studiul disciplinelor specifice domeniului ingineriei autovehiculelor și transportului.Lasă un răspuns

Site creat de