Studentie

USAMV Cluj-Napoca acordă titlul de Doctor Honoris Causa Prof. Emerit Fred Sinowatz

usamv cluj 2016

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca decernează în data de 29 septembrie 2016, cu începere de la ora 9.00, în Aula Magna “Mihai Şerban” (din str. Calea Mănăştur, nr. 3-5), titlul de Doctor Honoris Causa, Profesorului Emerit de Anatomie, Histologie şi Embriologie Veterinară Fred Sinowatz de la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen, Germania.

Profesorul Sinowatz este doctor în Medicină Veterinară şi doctor în Histologie şi Embriologie, titluri acordate de Universitatea de Medicină Veterinară din Viena, Austria, precum şi doctor în Anatomia, Histologia şi Embriologia omului, titlu acordat de Universitatea din Regensburg, Germania şi doctor în Medicină al Universităţii din Viena.

Profesorul Fred Sinowatz a fost cadru didactic la Catedra de Histologie şi Embriologie a Universităţii de Medicină Veterinară din Viena şi la Institutul de Anatomie a omului din Regensburg, Şef al Catedrei de Anatomie, Histologie şi Embriologie la Universitatea din Munchen şi Şef al Catedrei de Educaţie Preclinică Veterinară la Universitatea Ludwig-Maximilian din Munchen.

În anul 2013, profesorului Fred Sinowatz i s-a acordat titlul de Profesor emerit de Anatomie, Histologie şi Embriologie Veterinară al Universităţii Ludwig-Maximilian din Munchen, iar în anul 2014 a fost ales Membru de onoare al Asociaţiei Europene a Anatomiştilor Veterinari.

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Medicină Veterinară pentru “calităţile sale profesionale care sunt apreciate la cel mai înalt nivel, competenţa sa, munca neîntreruptă pe tărâmul Anatomiei Veterinare de peste 42 de ani, şi calităţile Omului, dar şi titlurile, diplomele, publicaţiile, activitatea editorială, precum şi pentru colaborarea permanentă cu Disciplina de Anatomie a USAMV Cluj-Napoca”.

Laudatio va fi prezentat de prof. dr. Aurel Damian, de la Disciplina de Anatomie a Facultăţii de Medicină Veterinară.

Ceremonia de decernare va precede deschiderea celei de-a XV-a ediţii a Simpozionului Internaţional “Prospects for the Third Millennium Agriculture”.Lasă un răspuns

Site creat de