Studentie, Important

USAMV Cluj-Napoca găzduiește Agronomiada 2022

USAMV Cluj-Napoca găzduiește Agronomiada 2022

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 12-15 mai 2022,  Agronomiada – cea mai mare competiție de natură științifică și sportivă, destinată studenților de la universitățile de profil din țară și Republica Moldova.

Vor participa peste 500 de studenți, dar și profesori de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” Timișoara, Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova, precum și de la Facultățile de Agronomie și de Horticultură din cadrul Universității Craiova.

Competițiile vor fi atât academice, cât și sportive și se vor desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, iar studenții și profesorii concurenți vor fi evaluați de comisii de notare formate din reprezentanți ai fiecărei instituții de învățământ superior, participantă la Agronomiadă.

”Este a treia oară când încercăm să organizăm Agronomiada în campusul nostru, se pare că acum e cu noroc. Cei doi ani de pandemie ne-au obligat să amânăm ediția de la USAMV Cluj-Napoca, iar acum suntem bucuroși să primim toți colegii participanți.

Ne dorim să transformăm evenimentul într-o sărbătoare a învățământului superior agricol din România și, totodată, să ne bucurăm de reîntâlnire cu studenții și profesorii de la celelalte universități după doi ani de pauză. De asemenea, salutăm participarea în premieră la ediția din Cluj-Napoca a reprezentanților Universității Agrare de Stat din Republica Moldova”, a declarat coordonatorul Agronomiada 2022, Prof. dr. Leon Muntean, prorector Activități sociale și studențești la USAMV Cluj-Napoca.

Competițiile profesional-științifice vor include 22 de discipline de studiu, iar în concursurile sportive studenții se vor întrece la fotbal, tenis de masă (băieți), volei (mixt), tenis de câmp (mixt), pescuit sportiv. O altă competiție atractivă este destinată echipelor de majorete.

La cea de-a 32-a ediție a Agronomiadei, USAMV Cluj-Napoca va participa cu peste 100 de studenți și profesori, angrenați în competițiile din program sau voluntari.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 13 mai 2022, de la ora 10.00, în Aula Magna ”Mihai Șerban” din campus, iar ceremonia de premiere este programată sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18.00. Vor fi acordate premiile I-III la toate secțiunile, plus o mențiune.Lasă un răspuns

Site creat de