Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Specialiștilor din Industria Alimentară din România (ASIAR), Asociaţia Studenţilor Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, CHR Hansen şi Primăria Cluj-Napoca, organizează în data de 15 iunie “FESTIVALUL ALIMENTULUI – Ediţia a – V – a”.
Deschiderea evenimentului va avea loc între orele 09.00 – 10.00 la Institutul de Ştiinţele Vieţii “Mihai I al României”, urmată de vizitarea expoziţiei în clădirea Centrului de Biodiversitate, din incinta Universităţii de Ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Calea Mănăştur, nr. 3-5.
În cadrul acestui eveniment, studenţii Facultăţii de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor, specializările: Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole, Ingineria Produselor Alimentare şi Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare vor expune produsele realizate în cadrul proiectelor de licenţă.
Organizatorii subliniază faptul că vizitatorii vor putea gusta din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovative şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.