Studentie

USAMV Cluj-Napoca participă la AgriPlanta 2016

agriplanta

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca participă  în perioada 19-22 mai 2016, la o nouă ediţie a târgului de agricultură, AgriPlanta, la Fundulea, judeţul Călăraşi. Expoziţia reuneşte producători, importatori și distribuitori de semințe, fertilizanți și produse pentru protecția plantelor, furnizori de mașini și utilaje agricole, sisteme de irigații, sere, echipamente și tehnologii pentru energii regenerabile, companii de asigurări și consultanță, institute de cercetare, asociații și universități de profil, instituții de presă de specialitate etc.

USAMV Cluj-Napoca este un partener tradiţional al evenimentului, care aduce un suport ştiinţific în domeniul maşinilor agricole şi a tehnologiilor de înfiinţare a culturilor. Demonstraţiile practice cu maşini agricole sunt organizate şi comentate de dl. conf. dr. Ovidiu Ranta, cadru didactic al Facultăţii de Agricultură.

În standul USAMV Cluj-Napoca poate fi urmărit modul de testare şi diagnosticare a maşinilor pentru tratamente fito-sanitare, organizat de specialiştii Departamentului de Mecanizare a Facultăţii de Agricultură, care au o experienţă îndelungată în acest domeniu.

Fermierii, precum şi toţi cei interesaţi, pot primi informaţii despre alegerea corectă a duzelor, a modului de aplicare a pesticidelor şi măsurile de protecţie a mediului, a utilizatorului şi a consumatorului.

La organizarea evenimentului participă şi un număr de 20 studenţi voluntari ai USAMV Cluj-Napoca, dornici să dobândească experienţă.Lasă un răspuns

Site creat de