Studentie

USAMV Cluj-Napoca va reprezenta România într-un program european de cooperare în ştiinţă şi tehnologie

program european usamv

În urma competiţiei COST – 2015, programul COST15136 “European network to advance carotenoid research and applications in agro-food and health” (EUROCAROTEN) a fost aprobat şi va fi finanţat  pentru perioada 2016-2020.

Programul COST- EUROCAROTEN coordonează cercetările europene în domeniul  pigmenţilor carotenoidici şi contribuie la creşterea competitivităţii industriei agroalimentare europene și promovarea utilizării pigmenţilor naturali în prevenţia multor maladii, având efecte benefice asupra sănătăţii. Dintre cele peste 750 de carotenoide cunoscute până în prezent, doar aproximativ  10 au fost studiate în detaliu, astfel încât există un potențial major de a studia şi alte molecule care  produc efecte pozitive în sismele vii. Până în prezent nu a existat o rețea europeană de cercetare în acest domeniu, pentru a crea sinergii şi valoare adăugată. EUROCAROTEN include 28 de ţări europene, cu un consorţiu ce include cei mai reprezentativi cercetători  din domeniu, care vor promova utilizarea infrastructurilor existente, generarea, aplicarea și comunicarea cunoaşterii în domeniu, consolidând capacitățile de cercetare și inovare ale Europei.

Consorţiul este coordonat de Universitatea din Sevilla (Dr Antonio J. Melendez-Martinez). Reprezentanta României, Prof. dr. Carmen Socaciu a fost aleasă ca vicepreşedinte a consorţiului acestui program.

În perioada 16-19 Iunie 20016, va avea loc la Universitatea din Graz, Austria, prima reuniune de lucru a consorţiului COST 15136.

Detalii privind activităţile acestui proiect cost se găsesc pe site-ul http://www.cost.eu/COST_Actions/ca/CA15136Lasă un răspuns

Site creat de