Studentie

USAMV: Informare a fermierilor din România cu privire la îngrășămintele minerale

USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca a manifestat în ultimii ani o preocupare deosebită în a corela activitatea științifică din mediul universitar cu activitatea practică din fermele românești. S-a considerat că în acest fel, studenții pot fi de folos dezvoltării agriculturii din România prin cunoștințele teoretice și practice pe care le dobândesc în facultate.

În acest sens, au fost demarate parteneriate cu diferite companii din România în vederea asigurării cadrului adecvat pentru astfel de activități. Unul dintre aceste acorduri este cu cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, Azomureș Tîrgu Mureș.

Pentru a oferi studenților și fermierilor din România un exemplu de bune practici în agricultură,  s-a dezvoltat împreună cu Azomureș, un program de informare reunit sub conceptul 4 C, 4 reguli de aplicare Corectă a îngrășămintelor în fermă. Obiectivele generale ale programului fac referire la creșterea veniturilor în fermă, la diminuarea pierderilor de îngrășăminte și conservarea calității mediului înconjurător și la îmbunătățirea calității vieții în mediul rural prin acces la educație și alimentație conformă.

Cele 4 reguli care privesc tipul, doza, momentul și locul de aplicare a îngrășămintelor vor fi comunicate fermierilor de pe întreg teritoriul României, prin intermediul întâlnirilor directe cu aceștia, prin editarea de broșuri și manuale de fertilizare, cursuri post-universitare, platforme on-line.

Astfel, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, Facultatea de Agricultură, va invita în data de 4 martie 2016, cu începere de la orele 10 in Amfiteatrul Regina Maria, din cadrul Institului de Științele Vieții.

La manifestare și-a anunțat prezența Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.Lasă un răspuns

Site creat de