Important, IT

Val de concedieri la două mari firme IT din Cluj-Napoca

O nouă companie angajează 100 de specialiști în IT

Două dintre cele mai mari companii din sectorul IT din România se află în dificultate și au declanșat în aceste zile un nou val de concedieri colective, mascate sunt forma unor despărțiri amiabile.

Cea mai mare parte a angajaților din departamentul EMBEDDED (denumit intern ETEC) din cadrul companiei NTT Data Romania se află în pericolul de a își pierde locurile de muncă, potrivit site-ului dorusupeala.ro.

Este vorba în principal de ingineri software și specialiști în tehnologie digitală care lucrează în dezvoltarea de software instalat pe diverse dispozitive hardware, mai ales în dezvoltarea de aplicații specifice industriei auto.

Din totalul de aproximativ 160 de membri ai departamentului ETEC, peste 100 au primit zilele trecute invitații la întâlniri 1la1, cele mai multe online, în care li se propune să demisioneze, primind în schimb un pachet modest de compensații financiare care nu a fost făcut public și care diferă de la un om la altul.

Primii vizați de acest val de concedieri sunt angajații de pe bench (care în prezent nu sunt activi în proiecte comerciale), ei reprezentând acum circa 70% din totalul angajaților.

Potrivit sursei citate, vești similare au primit în aceste zile și angajații Cognizant Softvision, companie care deja a procedat la mai multe valuri de concedieri folosind aceeași metodă. Informațiile arată că, de la începutul anului 2024, firma a disponibilizat peste 100 de angajați, mai ales din departamentele de IT support (operațional și call center) și Human Resources.

Citeşte toate detaliile pe dorusupeala.ro.Lasă un răspuns

Site creat de