Din Oras, Important

Veste bună pentru iubitorii de animale: acestea au voie să intre în Aeroportul Cluj-Napoca

Veste bună pentru iubitorii de animale: acestea au voie să intre în Aeroportul Cluj-Napoca

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a fost autorizat pentru introducerea pe teritoriul României a animalelor de companie provenite din țări terțe, în scopul circulației necomerciale.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este primul aeroport regional al țării care oferă o astfel de facilitate pasagerilor săi.

În urma demersurilor realizate de Aeroportul Cluj către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a măsurilor implementate, a fost emis și publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1056/31.12.2019, Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 132/2019 din 7 noiembrie 2019 pentru modificarea Normei sanitare veterinare privind condițiile sanitar-veterinare pentru introducerea pe teritoriul României a animalelor de companie provenite din țări terțe în scopul circulației necomerciale și procedura de control sanitar-veterinar al acestor animale la punctele de intrare a călătorilor, aprobată prin Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A nr. 98/2015.

În urma acestuia, începând cu luna ianuarie 2020 prin Aeroportul Cluj pot fi introduse animale de companie provenite din țări terțe„, au transmis reprezentantii aeroportului din Cluj-Napoca.

În prezent, animalele de companie din țări terțe pot fi introduse în România, pe calea aeriană, doar prin Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Aeroportul Internațional Henri Coandă București, singurele aeroporturi din România care îndeplinesc condițiile și normele prevăzute de Regulamentele UE privind circulația comercială a animalelor de companie din țări terțe.

sursa foto: www.skyscanner.ie/news/tips/airline-approved-pet-carriers

Proiect: Aeroport nou la Cluj | Ar putea fi construit în Jucu, Mociu sau LunaLasă un răspuns

Site creat de