Important, Social & Cultura

Vrei să bucuri un copil de sărbători? Doi studenți vor să îndeplinească cu ajutorul comunității dorințele a peste 250 de copii

Vrei să bucuri un copil de sărbători? Doi studenți vor să îndeplinească cu ajutorul comunității dorințele a peste 250 de copii

Peste 250 de copii din satele de munte din județul Bistrița-Năsăud, de la preventoriul TBC de la Ilișua și din cel mai sărac sat din județul Cluj, Ploșcoș și-au scris dorințele în scrisori pentru Moș Crăciun.

Acestea au fost preluate de doi masteranzi din Cluj-Napoca care prin pagina de Facebook Art4Education caută donatori care să pregătească ei înșiși cadourile.

,,De trei ani de când organizăm acest tip de campanie ne înmoaie sufletele copilașii din mediul rural. Foarte mulți dintre ei cer hăinuțe groase și rechizite de la Moș Crăciun. Anul acesta una dintre fetițe a motivat chiar că vrea cizme îmblănite ca să nu-i mai înghețe picioarele când merge la școală. O alta vrea încălțări pentru că tata a fost beat și le-a aruncat, iar cele pe care le are acum o strâng. Copiii scriu punctual că au nevoie de exemplu de 15 caiete, o radieră și alte rechizite, dorințele acestea, sau mai bine zis nevoile, fiind în fața jucăriilor”, a declarat Loredana Bertișan, unul dintre organizatorii campaniei.

Cei care vor să fie Moș Crăciun își pot alege o scrisoare din cele publicate pe pagina de Facebook Art4Education printr-un simplu comentariu. Organizatorii punctează faptul că nu trebuie îndeplinite toate cele scrise în scrisori, ci cel puțin două din dorințele copiilor.

,,Sunt copii și considerăm noi că este normal să viseze, să-și dorească de la Moș Crăciun. Ei însă an de an ne-au uimit când au deschis cadourile. S-au bucurat de cele mai mici lucruri de acolo. Toate acestea se văd în materialele video pe care noi le publicăm ulterior pe pagină. Încurajăm oamenii să cumpere ei înșiși cadourile, să le pregătească pentru că la final fiecare vor primi poză cu copilașul pe care l-au bucurat. Până acum nu am dus doar cadouri, am dus speranță”, a spus Saul Pop, co-fondatorul Art4Education.

De asemenea, în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, vor bucura prin intermediul unei acțiuni separate, 193 de copii din cătunele comunei Bulz.

Organizatorii pot fi găsiți pe pagina de facebook Art4Education, prin intermediul e-mail-ului art4educluj@gmail.com sau la numărul de telefon 0741/431755.

De-a lungul timpului Art4Education a organizat pe lângă campaniile punctuale de Crăciun și începerea școlii, strângeri de donații pentru amenajarea de la zero a unui mini-centru de zi pentru copiii dintr-un sat din județul Satu Mare sau strângeri de cărți. Art4Education a încurajat de asemenea și pasiunea pentru școală și fotografie a unei fetițe de 9 ani, care a primit în dar un aparat foto.Lasă un răspuns

Site creat de