Studentie

Workshop-ul cu tema „Fixatorii externi – tipuri, indicaţii, aplicaţii clinice” la USAMV Cluj-Napoca

workshop usamv

Disciplina de Propedeutică şi Tehnici Chirurgicale a Facultăţii de Medicină Veterinară, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în colaborare cu Societatea Română Veterinară de Ortopedie şi Colegiul Medicilor Veterinari din România, organizează vineri, 16 septembrie 2016, începând cu ora 9.30, în Amfiteatrul „Regele Ferdinand” din Institutul de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I al României”, workshop-ul cu tema „Fixatorii externi – tipuri, indicaţii, aplicaţii clinice”.

Evenimentul este moderat de către specialistul internațional, dr. William McCartney, Diplomate ECVS, DSAS(orth), PhD, MRCVS. RCVS, din Irlanda şi are ca principal scop instruirea studenților și a medicilor veterinari în direcția utilizării cu succes a fixatorilor externi în stabilizarea primară sau secundară a diferitelor tipuri de fracturi deschise sau închise ale oaselor lungi, în fracturi şi luxaţii ale coloanei vertebrale cervicale, luxații sau artrodeze ale unor articulații.

Avantajele semnificative ale utilizării acestor dispozitive sunt reprezentate de faptul că aplicarea lor nu este foarte dificilă, iar costurile asociate sunt mai mici decât în cazul aplicării altor tipuri de implante.

Având în vedere creșterea semnificativă a cazurilor patologice care pot fi tratate cu succes prin utilizarea fixatorilor externi, precum și utilizarea relativ puțină a acestor dispozitive în Transilvania, reputatul specialist internațional dr. William McCartney  va prezenta, în prima parte a worksop-ului, elemente teoretice, urmate de o demonstraţie de aplicare efectivă pe piese anatomice.

Detalii privind programul evenimentului se găsesc la adresa: http://usamvcluj.ro/images/evenimente/2016/Workshop.jpgLasă un răspuns

Site creat de