Studentie

Zilele Culturii Media 2016 – organizate la FSPAC Cluj

Zilele Culturii Media

Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a UBB organizează o serie de evenimente care vizează cultura media contemporană: conferința studențească națională Media Digitală (12-13 mai), sesiunea de comunicări ștințifice a studenților „Media și societate: modele, reprezentări și fenomene curente” (16-17 mai) și festivalul studențesc de producție vizuală non-ficțională ”V for Visual”(19-20 mai) .

În contextul dezvoltării comunicării în noile medii digitale și inițierii de către Departamentul de Jurnalism a unei noi specializări în Media digitală la nivel licență, aceste evenimente își propun să creeze un forum național de dezbatere și schimb de bune practici între studenți, profesori și profesioniști din domeniul media, jurnalism și comunicare.

Astfel, în perioada 12-13 mai, va avea loc conferința națională a studenților din domeniile media, jurnalism și comunicare „Media digitală”.

Conferința va găzdui o competiție de producții media studențești pentru media digitală, prelegeri academice vizând noile tendințe ale educației în media digitală, precum și workshopuri practice susținute de profesori și profesioniști.

O parte importantă din misiunea Departamentului de Jurnalism, din cadrul FSPAC, este de a oferi formare competitivă în domeniul media digitală viitorilor comunicatori profesioniști și producători multimedia din regiune, țară și din străinătate. În acest sens, în ultimii 7 ani s-au dezvoltat o serie de cursuri practice la nivelul tuturor programelor de studiu ale departamentului.

Pentru mai multe detalii despre această conferință puteți accesa: fspac.ubbcluj.ro/jurnalism/media-digitala/.

Sesiunea de comunicări științifice a studenților „Media și societate: modele, reprezentări și fenomene curente” se va desfășura în perioada 16-17 mai, cu începere de la ora 10.00, în Sala T1. Evenimentul se află la a X-a ediție, dorindu-se extinderea sa la nivel național. Scopul evenimentului este de a încuraja producția științifică în rândul studenților preocupați de relația dintre media și societate, de a oferi un cadru pentru exersarea abilităților de prezentare publică în vederea pregătirii examenelor de licență și disertație, de a disemina rezultate ale unor cercetări științifice recente pe subiecte foarte actuale și de a crea un context propice dezbaterii pe marginea acestora.

Sunt invitați să participe cu lucrări studenți din domeniul Științe ale comunicării și domenii înrudite de la universitățile din întreaga țară, inclusiv studenți internaționali aflați în mobilitate, cu lucrări și prezentări în limbile română, engleză, maghiară și germană. Selecția lucrărilor va fi făcută de un panel de profesori de specialitate pe baza lucrărilor primite din centre universitare din țară.

Mai multe detalii despre evenimente regăsiți pe adresa: http://fspac.ubbcluj.ro/jurnalism/sesiunea-de-comunicari/.

Cel de-al treilea eveniment din cadrul Zilelor Culturii Media va fi festivalul de producție vizuală non-ficțională „V for VISUAL” care va avea loc in 19-20 mai. Festivalul va găzdui o competiție de producții video studențești non-fiction, o expoziție de fotografie și workshopuri vizând noile tendințe ale jurnalismului vizual, susținute de profesioniști recunoscuți.

Vor fi selectate 25 de materiale pentru proiecția de gală în cadrul căreia vor fi desemnate cele mai bune lucrări. Juriul, alcătuit din profesioniști recunoscuți, va acorda diplome pentru: cel mai bun short non fiction și cel mai bun photo slideshow/cea mai bună fotografie. De asemenea, audiența va desemna prin vot lucrarea cu cel mai mare succes de public.

Mai multe detalii cu privire la festivalul de producție „V for VISUAL”, puteți găsi accesând link-ul http://fspac.ubbcluj.ro/jurnalism/v-for-visual/.Lasă un răspuns

Site creat de