Timp liber, Important

Ziua Bánffy la castelul din Bonțida. Program complet

castelul banffy

În data de 24 septembrie, după o vară plină de tabere și rezidențe artistice, se deschid din nou porțile castelului Bánffy de la Bonțida pentru părinți și copii, pentru toți iubitorii de artă.

Începând cu ora 14.00 vizitatorii sunt asteptati la tururi ghidate, în limba maghiară şi română, unde pot afla mai multe despre familia Bánffy şi istoria castelului.

In cadrul atelierului de traducere organizat în septembrie, s-au tradus în română unele nuvele scrise de Miklós Bánffy. Duminică de la 15:30 invităm publicul la o întâlnire cu traducătorii şi membri familiei Bánffy, unde se vor citi şi fragmente din textele traduse.

De la ora 17.00 vor avea loc vernisajele unor expoziții inedite. Proiectul ARTEC, implementat de Fundația Transylvania Trust și partenerii săi, a oferit oportunitatea organizării rezidențelor artistice în care artiștii și meșterii participanți au creat opere contemporane inspirate din spațiile și valorile istorice. Publicul va putea vedea lucrările realizate în cadrul rezidențelor de creație de la Câmpulung și Bonţida.

În același timp, se deschide şi expoziția realizată din coperțile revistei clujene Tribuna.

La ora 19.00 ziua se va încheia cu un spectacol unic de teatru His(s)tory,  – o piesă ce îmbină stilul clasic și arta de performance, despre personalitatea complexă a lui Miklós Bánffy, acompaniată de muzică live și o instalație specială de lumini.

Asigurăm transport gratuit de la Cluj la castel. Daca doriţi să beneficiaţi de transport, să ne scrieţi pe adresa office@transylvaniatrust.ro până în data de 21 septembrie.


Un castel pe care nu îl poți rata. Vizită la Castelul Banffy din Bonțida – o istorie de 7 secoleLasă un răspuns

Site creat de