Studentie, Important

10 sfaturi pentru bobocii care vin la Cluj: Cum să faci tranziția la viața de student

zilele studentilor 2019

Ai ajuns în Cluj-Napoca, capitala studenției din România, și e timpul să faci față vieții de student. Nu-ți face griji, nu ești singur – avem 10 sfaturi esențiale pentru tine, direct de la studenți pentru studenți, ca să-ți faci viața mai ușoară și mai distractivă.

  1. Ia-o ușor cu adaptarea: Oricine ar spune că te obișnuiești peste noapte cu noul tău statut de student, minte! Dă-ți voie să te adaptezi treptat, Clujul e ca un puzzle și vei descoperi piesele încet-încet.
  2. Hai să găsim ceva ce poţi numi „acasă”: Cămin sau chirie, e întrebarea. Nu lăsa asta pe ultima sută de metri, căci opțiunile bune dispar rapid. Dacă vrei să fii în cămin, aplică cât mai devreme, iar dacă optezi pentru chirie, caută din timp pe site-urile de specialitate.
  3. Explorează orașul ca un turist: Nu sta doar în zona facultății! Du-te în centru, vizitează obiectivele turistice, muzeele și parcurile. Cluj-Napoca e plin de secrete care așteaptă să fie descoperite.
  4. Abonament la bibliotecă, check!: Bibliotecile universitare sunt paradisul nostru. Înscrie-te rapid și folosește-le la maxim pentru studii și cercetări.
  5. Fii activ în viața universitară: Studenții din Cluj sunt activi și implicați în tot felul de cluburi, asociații și evenimente. Alătură-te lor pentru a cunoaște oameni noi și pentru a-ți dezvolta pasiunile.
  6. Ține-ți banii sub control: E simplu să-ți cheltuiești toți banii pe pizza și bere, dar fă-ți un buget și ține-l sub control. Nu uita de meniurile de prânz la prețuri prietenoase pentru buzunarul de student!
  7. Planifică-ți timpul: Învăță să jonglezi cu timpul pentru a împărți între studii, distracție și odihnă. Un planner sau o aplicație de time management îți pot fi de ajutor.
  8. Nu-ți supraaglomera programul: Cu toate activitățile distractive disponibile, poți să te împrăștie prea mult. Gândește-te bine ce vrei să faci și nu te supraaglomera cu prea multe.
  9. Deschide-te la prietenii noi: Clujul e plin de oameni din toate colțurile lumii. Fii deschis și vei face prieteni cu ușurință. Învață de la experiențele lor și împărtășește-ți ale tale.
  10. Cere ajutor când ai nevoie: Universitatea are servicii de consiliere și tutoriat. Nu-ți fie rușine să ceri ajutor dacă te simți copleșit sau ai nevoie de sfaturi.

Cu aceste tips & tricks, vei naviga cu brio în lumea nebună a studenției. Fii relaxat, distractiv și pregătit să te bucuri din plin de aventura studenției. Welcome to Cluj-Napoca, bobocule!

Tips & Tricks pentru bobocii de facultate care ajung pentru prima dată la Cluj:Lasă un răspuns

Site creat de