De Vazut, Important

15 filme de Crăciun de văzut în următoarele zile până la Crăciun

filme de craciun

Atunci când spunem decembrie, toți ne gândim la Crăciun și implicit, la cadouri, dulciuri, miros de portocală și în special, la filme de Crăciun pe care să le vedem în locul nostru preferat și călduros.

Numărătoarea inversă a început, iar pentru cele 15 zile care mai sunt până la Crăciun ți-am pregătit o listă cu 15 filme de văzut, în propria companie sau alături de cei dragi.

Fiecare film e menit să te mențină în spiritul sărbătorilor de iarnă așa că when in doubt, check the list!

Singur acasă (1990)

E acel film la care te uiți an de an și nu te plictisești niciodată. E fain să vezi peripețiile prin care trece Kevin, uitat acasă de părinții săi în timpul sărbătorilor de iarnă, mai ales dacă te uiți împreună cu cei dragi. Nu puteam să nu-l pun pe listă, deși poate deja l-ai văzut sau chiar te gândeai să o faci. Și clar, e musai să vezi toată seria de filme dacă îl vezi pe primul. Sau măcar pe cel de-al doilea. Pierdut în New York e și mai interesant dacă visezi la o atmosferă de sărbători ca cea din New York.

Eloise at Christmastime (2003)

În aceeași atmosferă a copiilor și a Crăciunului în New York se regăsește și filmul în al cărui prim-plan se află micuța Eloise care locuiește, alături de Nanny, dădaca ei, în hotelul Plaza din New York City.  În preajma Crăciunului, Eloise face pe Cupidon și încearcă să împiedice o nuntă care urmează să aibă loc și să reunească doi vechi prieteni.

A Dennis the Menace Christmas (2007)

În sfera copiilor și a poznelor de Crăciun, Dennis nu putea rămâne neobservat. Este un copil neastâmpărat care, cu intenții bune, reușește să aibă cele mai dezastruoase rezultate. De Crăciun, și-a propus să îl ajute pe vecinul său în vârstă, domnul Wilson, să cunoască spiritul sărbătorilor de iarnă, însă reușește chiar opusul a ceea ce și-a propus iar părinții au de plătit anumite pagube. Îngerul Crăciunului vine în ajutor, iar domnul Wilson călătorește în trecut, prezent și viitor reușind, în final, să înțeleagă spiritul sărbătorilor de iarnă.

Serendipity (2001)

Un film despre dragoste și soartă, în atmosferă de Crăciun are loc tot în New York City. În perioada sărbătorilor, Jonathan și Sara dau unul de celălalt la cumpărături, încercând să cumpere aceeași pereche de mănuși. Pentru că se reîntâlnesc în restaurantul Serendipity, ajung să împartă același desert și să se plimbe prin New York City discutând despre soartă. La finalul serii, își notează numerele de telefon pe o bancnotă cu care plătește un hot-dog și pe prima pagină a unei cărți care urmează să fie vândută la un anticariat cu credința că destinul îi va aduce împreună. Zece ani mai târziu, când amândoi sunt pe cale să se căsătorească, încep să se gândească și la ceea ce le-a fost scris.

A Princess for Christmas (2011)

Filmul american marca Hallmark filmat chiar în România, la Castelul Peleș, nu putea lipsi din lista filmelor de văzut până la Crăciun. Povestea prezintă o tânără din Statele Unite care obține custodia nepoților săi, după ce sora și cumnatul ei mor. Aceasta primește o invitație pentru a petrece Crăciunul la bunicul înstărit al copiilor, Ducele Edward din Europa. La castel, tânăra îl întâlnește pe fratele cumnatului său, moștenitor al tronului, iar dragostea începe să își facă și ea apariția.

A Christmas Prince (2017)

Cei de la Netflix au considerat și ei că România e țara perfectă pentru un film cu prinți și prințese de Crăciun. O jurnalistă din America este trimisă la o conferință de presă a familiei regale din Aldovia. Prințul care urmează să devină rege după moartea tatălui este cunoscut pentru rebeliunea sa și nu se prezintă la conferință. Pentru că este confundată cu noul profesor particular al prințesei Emily, Amber rămâne la castel pentru a investiga, sub acoperire, povestea coroanei. Ideea filmului este interesantă și relaxantă, însă și mai interesant este să vezi cum aproape toate scenele se desfășoară în mândrul nostru Castel Peleș sau în Palatul Cotroceni.

Princess Switch (2018)

Se află pe listă din mai multe motive. Este un film recent și asemenea celui anterior, este filmat în România de cei de la Netflix. Poate nu este neapărat cel mai bun film de Crăciun, însă merge minunat într-o seară în care vrei doar să te relaxezi. Vanessa Hudgens joacă dublu rol: al unei viitoare prințese și al unei americance obișnuite, care se întâlnesc cu ocazia unui concurs de gătit și decid să își schimbe viețile pentru două zile.

The Holiday Calendar (2018)

Din nou un film marca Netflix, mai mult sau mai puțin despre dragoste și destin. Este un film de familie, care urmărește povestea lui Abby, fotograf și mezina unei familii în care avocatura este principala ocupație. Bunicul acesteia îi dăruiește un calendar vechi pentru luna decembrie care a aparținut bunicii, calendar care se dovedește a fi magic prezicând viitorul și conducând-o pe aceasta pe drumul spre aflarea adevăratei iubiri. Totul se petrece într-o atmosferă de Crăciun pe care o vei simți chiar de la început.

A Bad Moms Christmas (2017)

Continuarea filmului Bad Moms din 2016 vine într-o variantă de Crăciun în care cele trei prietene mame ajung, în vacanța de sărbători, să se lupte cu propriile lor mame care vin în vizită pe neașteptate. Un film de comedie despre răzvrătirea împotriva normelor impuse, despre relațiile mamă-fiică și despre descoperirea esenței sărbătorilor de iarnă.

Jingle All the Way (1996)

De la mame care încearcă din greu să ofere un Crăciun perfect familiei, trecem la tați care încearcă exact același lucru. Pe ultima sută de metri, în goana după cadouri, doi tați se luptă pe ultimul exemplar al celei mai dorite jucării a anului, Turbo Man. Howard, jucat de Arnold Schwarzenegger, este un tată workaholic care își petrece foarte puțin timp cu soția și fiul său față de care vrea să se revanșeze de Crăciun prin a-i lua robotul mult dorit. Aventurile comediei te introduc în atmosfera de Crăciun și chiar merită urmărite alături de prieteni sau familie.

Miracle on the 34th street (1994)

În sfârșit, un film de Crăciun și cu Moș Crăciun. Kriss Kringle devine Moș Crăciun atunci când managerul de evenimente al magazinului Cole’s, Dorey Walker, îl concediază pe cel care avea acest rol. În scurt timp, bătrânul devine iubit și admirat de toți copiii din oraș care îl consideră adevăratul Moș Crăciun cu excepția lui Susan, fetița lui Dorey. Filmul este tocmai despre cum vor ajunge Dorey și Susan să creadă în Moș Crăciun și în spiritul Crăciunului.

The Santa Clause (1994)

Cel mai drag personaj al Crăciunului revine și în acest film. Scott Calvin, un bărbat obișnuit, ajunge, întâmplător, să devină Moș Crăciun după ce adevăratul Moș se accidentează, iar Scott se oferă să ducă darurile în locul lui alături de Charlie, fiul său. Comedia fantastică este prima din seria de filme care urmăresc viața lui Scott Calvin ca Moș Crăciun așa că toate sunt recomandate.

Santa Baby (2006)

Cunoscută în Statele Unite drept o femeie de afaceri puternică din industria marketingului, Mary Class are, ca orice persoană influentă, secretul său: este fiica lui Moș Crăciun. Când acesta se îmbolnăvește, ea este nevoită să renunțe la viața sa și să salveze Crăciunul, luându-i locul tatălui său. Cu această ocazie, se reîntâlnește și cu Luke, un fost prieten, iar dragostea este și ea un element important al filmului.

A Christmas Carol (2009)

Filmul animat prezintă povestea clasică a lui Scrooge, bătrânul avar cu o personalitate nu foarte ușor de suportat și cu o atitudine nu foarte pozitivă față de sărbătorile de iarnă. La al șaptelea Crăciun după moartea partenerului său de afaceri, fanotma acestuia îl anunță că va fi vizitat de trei spirite. Astfel, în noaptea de Ajun, Scrooge este vizitat de fantomele Crăciunului trecut, prezent și viitor, iar când se trezește din vis, bătrânul devine un om cu totul diferit.

How The Grinch Stole the Christmas (2000)

Toți îl știm pe Grinch care deja a devenit un simbol al persoanelor care nu sunt atât de entuziasmate de Crăciun. Este un film  pentru toată familia, educativ atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Este o lecție despre cum întotdeauna există o poveste în spatele unor acțiuni inexplicabile și despre a vedea binele în ceilalți. Chiar dacă l-ai văzut, filmul despre Grinch poate deveni tradiția ta din fiecare an.


Echipa Create.Act.Enjoy îi va înveseli de Crăciun pe pacienţii din spitalele din ClujLasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site creat de