Primele mențiuni despre pariurile sportive provin din anul 800 i.Hr, atunci când au fost organizate Jocurile Olimpice la care oamenii puteau paria pe cursele de care. În 2024, această piață a atins o valoare globală de 235 de miliarde de dolari. În plus, pariorii își pot plasa pronosticurile atât pe o varietate de sporturi, dar și prin diferite modalități, precum în agențiile terestre sau online, din aplicații mobile, browsere mobile sau aplicații pentru desktop.
Aproximativ 7% dintre pariori plasează bilete zilnic, în timp ce 19% pariază de câteva ori pe săptămână pe evenimentele din sporturile preferate. Un procent de 13% dintre pariori plasează predicții pe sporturi doar o dată pe săptămână, în timp ce 26% pariază o dată sau de mai multe ori pe lună. Pentru a te clasa printre cei 13.5% dintre pariorii care obțin rezultate pozitive la pariurile plasate în mod constant trebuie să înveți cum să pariezi, astfel încât să nu greșești.
1. Nu trebuie să ai așteptări nerealiste atunci când pariezi!
Aproape jumătate dintre pariori (48%) își propun să câștige atunci când pariază. În ciuda faptului că pariurile sportive oferă șanse de câștig mult mai mari decât majoritatea jocurilor de noroc, rezultatele nu pot fi garantate. În mod real, raportul între hazard și folosirea în mod corect a statisticilor de către parior este de 40% la 60%. Randamentul cel mai bun la pariurile sportive este de 55%, dar și atunci când pariorul câștigă în 52.38% din cazuri tot este avantajos.
De aceea, atunci când pariezi, ca să obții o rată mai mare de succes este nevoie de analiza evenimentului și de folosirea tuturor resurselor în acest scop. De asemenea, îți poți îmbunătăți șansele de câștig folosind bonusurile acordate de operatorii de pe piață, precum oferta de bonus de ziua ta la Legalbet, care oferă extra capital pentru pariurile ce urmează să fie plasate.
2. Nu plasa prea multe pariuri în același timp pe mai multe site-uri!
Controlul asupra pariurilor este important, mai ales dacă pariezi live. Pentru a-ți îmbunătăți rata de succes este nevoie de urmărirea în direct a evenimentului și utilizarea funcției Cash Out în cazul acelor pariuri care îți oferă o cotă foarte bună, dar al căror rezultate prezise nu îți oferă o siguranță foarte ridicată.
Optează pentru o singură platformă de pariuri, care îți oferă cele mai mari cote și plasează un bilet simplu. De asemenea, alege un singur eveniment, pe cel care îți oferă cele mai mari șanse de câștig după ce ai consultat statisticile. Cel mai sigur pariu este cel pe care nu l-ai plasat, pentru că riscul este zero în acest caz.
3. Nu paria decât dacă nivelul de probabilitate al producerii rezultatului este mai mare decât al probabilității implicitate!
Agențiile de pariuri calculează cotele pentru un eveniment sportiv în funcție de propriile interese. Prin urmare, calculează valoarea reală a probabilității de producere a rezultatului pentru a vedea dacă este vorba despre o cotă corectă. De exemplu, valoarea este rezultatul înmulțirii cotelor din care se scade 1. Probabilitatea implicită care este reflectată de cota stabilită de operatorul de pariuri îți indică valoarea.
Aceasta va fi pozitivă dacă șansele de câștig sunt mai mari decât cota setată de agenția de pariuri și negativă atunci când evenimentul este mai puțin probabil să se producă față de ceea ce sugerează probabilitatea implicită. În cazul în care rezultă o valoarea pozitivă (peste 0) atunci merită să plasezi pariul.
4. Nu modifica bugetul alocat și sumele pe care le pariezi!
Stabilirea unui buget de joc, a valorii alocate per bilet plasat și a unor limite pe care să nu le depășești te ajută să fii un parior eficient și să pariezi mereu în mod responsabil. Nu dubla miza dacă ai câștigat și nici nu risca mai mulți bani considerând că ești ” în mână”. Nu crește miza pariata nici când ai pierdut, sperând la recuperea pierderilor. Nu paria niciodată mai mult de 3% din bugetul alocat pe un bilet.
Pariurile sportive, asemenea tuturor jocurilor de noroc nu sunt o sursă sigură de câștiguri. Ele sunt o modalitate de distracție, care îți oferă posibilitatea de a adăuga puțină emoție la evenimentul sportiv pe care îl urmărești. Bucură-te de sport, nu de potențialul financiar pe care ți-l oferă un eveniment sportiv!
foto: freepik.com