Uncategorized

A început Târgul de Toamnă de la Negreni

targul de la negreni 2019

 

Târgul cu o tradiţie de căteva secole se organizează in toamnă fiecărui an, în al doilea sfărşit de săptămănă a lunii octombrie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni. Satul este aşezat pe drumul european E60, la 10 km de Piatra Craiului, spre Cluj.

Târgul este asemănător cu Târgul Coaselor din luna iunie, dar se intinde pe o suprafaţă mult mai mare, avâd şi un sortiment mult mai bogat de obiecte. Acesta are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se  pot găsi diferite vechituri, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, scule, picturi, etc. Cei interesaţi pot petrece mai multe zile plimbănduse între aceste obiecte. Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest, chiar şi din America,  scrie Davincze Tours.

În perioada desfășurării târgului tradițional de toamnă din comuna Negreni, polițiștii vor acționa cu efective suplimentare pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

În perioada 9 – 11 octombrie a.c., pentru prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta buna desfășurare a târgului tradițional de toamnă, polițiștii clujeni acționează cu efective suplimentare.

Astfel, sunt angrenați polițiști de ordine publică, rutieri, de investigații criminale, de investigare a criminalității economice, precum și de transporturi. Aceștia vor acționa pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, combaterea evaziunii fiscale, precum și a comerţului ilicit.

Polițiștii rutieri acționează pentru asigurarea fluenţei traficului auto şi pietonal. De asemenea, polițiștii de transporturi vor fi prezenți în zona trecerilor peste calea ferată pentru a nu se înregistra evenimente negative.

În perioada menționată, pentru defluirea mijloacelor auto din târg au fost instituite tronsoane de drum cu sens unic. Astfel, defluirea se va realiza numai după ora 16:00, pe drumul vicinal denumit ,,Drumul Unirii”, traseu paralel cu DN1 E60, conform hărții atașate.

POLIŢIŞTII RECOMANDĂ PARTICIPANȚILOR:

 

  • Adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare! Manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!

 

  • Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

 

  • Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile locuinței!

 

  • În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

 

  • Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

 

  • Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

 

  • Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

 

  • Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

 

 

 

sursa foto: ghidvideoturistic.roLasă un răspuns

Site creat de