Sport

Antrenamentele de final şi tragerea la sorţi pentru duelul România – Canada din cadrul Fed Cup

IMG 20180210 WA0040

România dispută în acest week-end meciul de Fed Cup împotriva naţionalei Canadei. Este a treia oară când România joacă un meci de Cupa Confederaţiei în oraşul de pe Someş, celelalte două partide fiind înfrângeri, 2-3 vs Cehia şi 1-4 vs Germania.

Vineri, 9 februarie au avut loc la Sala Polivalentă ultimele antrenamente înainte de confruntarea propriu-zisă dintre România şi Canada.

Înainte de a merge la tragerea la sorți pentru a decide meciurile şi programul de sâmbătă, respectiv duminică, fetele noastre au mai schimbat câteva mingi între ele şi au efectuat câteva lovituri, pentru a pune la punct toate elementele, toate loviturile si strategia pentru victoria în fața Canadei.

La antrenamentele fetelor a fost prezentă şi numărul 2 WTA, Simona Halep, care a anunțat miercuri că regretă, dar participarea ei la această partidă se va face doar prin susținerea celor patru colege ale ei. Accidentată, obosită şi în revenire după maratonul efectuat la Australian Open, după finala de poveste împotriva danezei Caroline Wozniacki, sau după meciul maraton disputat împotriva americancei Lauren Davis, Simona a fost dispusă la efort şi a efectuat un scurt antrenament cu câteva schimburi de mingi, câteva lovituri de la marginea fileului (una dintre problemele pe care Simona încearcă să le depăşească), backanduri, lovituri în lung de linie.

Ea a fost aplaudată la scenă deschisă de către publicul din sală, care a filmat şi fotografiat antrenamentul şi mişcarea Simonei pe terenul de tenis dar şi în afara acestuia. Cu toate disputele şi controversele legate de viitorul sponsor al româncei, aceasta a venit la antrenament cu un tricou inscripționat cu una dintre cele mai bune branduri sportive din lume.

După aceste antrenamente, s-a efectuat tragerea la sorți a celor două zile competiționale. Balul va fi deschis de meciul Soranei Cîrstea – locul 38 WTA, care va juca un meci în premieră împotriva canadiencei Carol Zhao/138 WTA. Pe cele două le despart 100 de locuri. Sorana Cîrstea/38 WTA joacă pentru naţionala României pentru a 18-a fiind pe locul 2 în topul participărilor având 10 victorii şi 6 înfrângeri în proba de simplu. Carol Zhao – locul 138 WTA se află la a doua prezenţă în echipa Canadei, prima prezenţă fiind un meci la dublu, o înfrângere. A început să evolueze în circuitul WTA din 2016.

Al doilea meci al zilei va fi un duel 100% românesc cu trecere prin statul canadian.

Irina este la a şaisprezecea prezenţă la naţionala României. În meciurile de simple, Irina are 5 victorii şi 6 înfrângeri iar la dublu 6 victorii şi 3 înfrângeri.

“Canadianca” Bianca Andreescu, ocupanta locului 173 WTA, jucătoarea de tenis 100% născută din părinţi români, evoluează însă pentru Canada. Aceasta este pentru a 6-a oară în lotul canadian, are în palmares la simple cinci victorii şi o înfrângere. Între cele două sunt zece ani diferenţă, Irina avand 27 de ani, evoluând pentru prima oară pentru naţionala României în anul 2010.  Va fi un duel în premieră pentru cele două.

România a învins Canada în aprilie 2015, cu scorul de 3-2, victorie care a asigurat României calificarea în grupa Mondială I. Naţionala tricoloră mai are o victorie, în anul 1983, cu scorul de 3-0, în primul tur al Grupei Mondiale.

Ambele naţionale se confruntă cu lipsa celor mai importante jucătoare clasate. Din echipa României lipseşte Simona Halep, ocupanta locului 2 WTA, dar care se află în tribunele din Cluj. Din echipa Canadei lipseşte Eugenie Bouchard, locul 116 WTA, şi a doua cea mai bine clasată 123 WTA.

Ultima partidă disputată de România la Fed Cup a fost împotriva naţionalei din Marea Britanie, când româncele au obţinut victoria, scorul fiind 3-2.


Articol realizat de Flavia Pripon si Daniel Gîgă

A doua zi de FedCup la Cluj-Napoca. România a învins Canada (FOTO)

Prima zi de Fed Cup la ClujLasă un răspuns

Site creat de