IT, Important

Aplicaţii pe care trebuie să le ai instalate pe smartphone dacă locuieşti în Cluj-Napoca

aplicatii cluj

Sugestiile de aplicații utile pentru clujeni, studenți sau șoferi nu ne sunt străine. Din păcate însă, multe dintre aceste aplicații nu mai sunt actualizate sau pur și simplu nu mai sunt folosite de un număr prea mare de persoane ceea ce le poate afecta eficiența. Tocmai de aceea o scurtă listă actualizată cu astfel de sugestii este necesară, credem noi.

Iată câteva astfel de sugestii de aplicații utile pentru clujeni și nu numai:

  • Trafic

Cluj Bus este una dintre acele aplicații care te ajută să profiți la maximum de informatiile privind transportul în comun. Rutele autobuzelor, programul lor, achiziționarea de bilete dar și alte informații utile, toate le poți avea la îndemână prin intermediul acestei aplicații. Din nefericire, aceasta nu este gratuită (last check: 9,99 RON).

cluj bus

Cluj Parking este acea aplicație care te ajută să găsești mult mai ușor locurile de parcare libere. Aceasta însă nu îți poate oferi informații referitoare la prea multe zone din oraș. Cu ajutorul Cluj Parking poți afla dacă este un loc liber de parcare pentru tine în parcările cu barieră din zonele: Moților, Piața Mihai Viteazu (2 parcări), Piața Cipariu și Sala Polivalentă. Aplicația este gratuită.

În cazul în care dorești să plătești parcarea tot prin intermediul aplicației, optează pentru TPark. Mai poți plăti și amenzile, taxele sau vigneta tot prin intermediul TPark.

Atunci când ai nevoie de un taxi iar dispeceratele sunt atât de ocupate încât nu reușești să găsești o mașină disponibilă pentru tine, încearcă aplicația Clever Taxi. Aplicația este gratuită, include toate firmele de taxi din Cluj și pune la dispoziția utilizatorilor următoarele posibilități: plata cursei prin card sau SMS, chat cu șoferul mașinii, urmărirea pe hartă a mașinii care se îndreaptă spre tine, vizualizarea rating-ului oferit de către alți clienți șoferului și evident, posibilitatea de a acorda un calificativ șoferului.

Nici cunoscuta aplicație Waze nu este inutilă atunci când circuli în Cluj-Napoca. Waze îți sare în ajutor în cazul ambuteiajelor, radarelor de poliție și în cazul accidentelor. Toate acestea gratuit.

O aplicație simpatică denumită Get Pony te ajutp să închiriezi mașina și să o localizezi foarte simplu. Cu ajutorul acesteia vei găsi cea mai apropiată mașină, vei fi ghidat să ajungi până la aceasta, informații despre vehicul, vei putea deschide/închide mașina prin intermediul telefonului și evident vei achita suma la fel. Aplicația este gratuită și foarte utilă atunci când nu reușești să închiriezi în timp util o mașină.

Prin intermediul Clever Wash poți să faci o programare la spălătoriile auto iar imediat ce programarea a fost confirmată, utilizatorul este notificat pe telefonul mobil. La finalul procedurii poți da o notă/comentariu util pentru ceilalți utilizatori care doresc să apeleze la serviciile spălătoriei respective.

Pe iubitorii de călătorii cu bicicleta, ClujBike Map îi ajută să afle în care din stațiile disponibile există biciclete pentru închiriat iar după 50 de minute le reamintește faptul că bicicleta trebuie înapoiată la una dintre stațiile din apropiere. Această opțiune încurajează folosirea bicicletelor și eliberarea traficului.

  • Mâncare

FastOrder este o aplicațe care te ajută să economisești timp atunci când îți dorești să iei masa într-un restaurant. Prin intermediul aplicației poți să trimiți comanda direct la bar în momentul în care ai ajuns în local, poți accesa meniul și poți verifica și cere nota de plată.

girl 1192032 1280

Hip Menu este o aplicație prin intermediul căreia se pot plasa comenzi la diverse restaurante iar apoi să ceri livrarea comenzii acasă, Evident, există posibilitatea de a plăti tot prin intermdiul aplicației.

Rezervă-ți o masă în oras prin ialoc.ro și asigură-te doar că nu ratezi cina romantică, întâlnirea de afaceri sau pur și simplu ieșirea cu prietenii. Nu-ți face griji, vei fi notificat atunci când rezervarea este procesată.

  • Socializare

Five este o aplicație care te ajută să faci schimb de cunoștiințe cu cei din jur și include domenii foarte variate cum ar fi Artă, Mașini, Dans, Natură etc. Poți primi informații de la experți și chiar să-ți dai întâlnire cu aceștia.

  • Timp liber

Urby te ajută să cauți evenimentele din orașul tău bazându-se pe locația și preferințele tale. Poți găsi informații despre party-uri, teatru, film, cursuri, festivaluri, karaoke, stand-up, conferințe etc. Pentru cei care doresc informații referitoare la un singur festival sau club, informați-va printr-un simplu „search”. Ai fi surprins să vezi că Electric Castle, Untold, Jazz in the Park sau N.O.A au aplicații cu informații foarte utile?

  • Altele

Zoniz – aplicație gratuită prin intermediul căreia poți afla toate reducerile din jurul tău.

Cluj City App – aplicație care ajută turiștii să se bucure de cele mai frumoase experiențe prin informații legate de atracțiile turistice sau evenimente.

Non-stop Deschis –  află care sunt magazinele sau firmele deschise non-stop în România.

Fizbo – aplcație utilă pentru cei care sunt în căutarea unei chirii.

My Cluj – aplicație prin intermediul căreia poți afla sau semnaliza diferite incidente (poți posta până și fotografii).


Acestea fiind spuse, sperăm ca informațiile să fie utile pentru voi toți, iar dacă aveți sugestii de aplicații, vă rugăm să impărtășiți informația cu noi pe adresa noastră de email: contact@cluju.ro.4 Comments

  1. Fain articol. Folosesc si eu Urby de cateva luni si mi-a placut ca au avut programul la toate fest-urile tari din vara asta. 😀

Lasă un răspuns

Site creat de