Timp liber, Important

Arta iese în stradă la Cluj! Începe Jazz in the Street

jazz in the street cluj

Zeci de reprezentații artistice vor avea loc sâmbătă, 23 aprilie, la Cluj-Napoca, în cadrul Jazz in the Street: e vorba despre muzică, dans, teatru, expoziții de fotografie. Evenimentul se va desfășura pe străzile din centrul orașului și în cartierele Clujului și își propune să promoveze arta și artiștii debutanți, dar și să promoveze anumite spații mai puțin folosite pentru evenimente.

Astfel, clujenii sunt invitați să-și redescopere orașul, iar cei care nu sunt din Cluj au ocazia să cunoască prin intermediul artei zone care în mod normal nu sunt pe traseul standard al unui turist.

Care sunt zonele unde vor performa artiștii

Jazz in the Street va ajunge în prima fază în cartierele Clujului. De la ora 14:00 trupa Bălașa Percussion va porni într-o caravană de percuție care va străbate cartierele Mărăști, Mănăștur, Grigorescu, Gheorgheni.

În centrul orașului, programul Jazz in the Street începe la ora 16:30, cu un moment-surpriză, iar de la ora 17:00 vor începe performance-urile de muzică, teatru și dans în zone precum Piața Mihai Viteazul, strada Andrei Șaguna, strada David Ferenc, parcul I.L. Caragiale, strada Iuliu Maniu, Bulevardul Eroilor, strada Episcop Ioan Bob.

Jazz in the Street este un proiect foarte bine primit din toate părțile: autorități, artiști, public local, chiar și public din afara orașului. Sperăm ca prin acest eveniment să inspirăm multe alte inițiative. Am creat un traseu prin centrul orașului pe care în mod normal îl parcurgi în 25-30 minute, iar acum, dacă te vei opri la spectacole, vei face cam două ore. Nu intervenim cu prea multe decoruri sau echipamente, din dorința de lăsa arta stradală în forma ei naturală, simplă și frumoasă. Va fi o zi interesantă”, a declarat directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

În Piața Mihai Viteazul și pe strada Andrei Șaguna vor fi amplasate mici scene, vor exista scaune și mini-baruri, iar aici concertele vor începe la ora 17:00. În plus, vor exista spații dedicate dansului și zone foto, precum și diverse surprize pentru participanți.

Concertul Dominic Miller&Miles Bould, sold out

Jazz in the Street se va încheia cu un concert pe care îl va susține chitaristul și colaboratorul lui Sting, Dominic Miller, împreună cu Miles Bould, în curtea Muzeului de Artă din Cluj. Toate biletele puse în vânzare pentru concertul Dominic Miller s-au epuizat. Organizatorii anunță că în cazul în care va ploua, evenimentul va fi mutat la Casa Tranzit.

Jazz in the Street este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Parteneri: BCR, Staropramen. Susținători: Daisler Print House, Hola Media, Compexit.harta jazz in the street

  • Programul Jazz in the Street                  

14:00-17:00- trupa Bălasa Percussion pornește în caravana de percuție, în cartierele Clujului

16:30-17:00-moment-surpriză pe Bulevardul Eroilor, la fântână

17:00-21:00-performance-uri în Piața Mihai Viteazul, strada Andrei Șaguna, strada David Ferenc, parcul I.L. Caragiale, strada Iuliu Maniu, Bulevardul Eroilor, strada Episcop Ioan Bob.

  • Piața Mihai Viteazul

Blue Velvet

Les Nuages

Ad Libitum

Road to Freedom

Matei Codreanu Crețiu

  • Strada Andrei Șaguna

Ema Burz și Ilinca Forna

Andraș Varga

Rubié

Ad Libitum

  • Zona magazinului Play

Ansamblul Coastei

Zeki-Rum-Ba (spectacol teatru de păpuși)

Echipa Fantasmagia

Just Push Play

Adrian Strâmtu (dans step)

Cercul Întreg

  • Zona Eroilor

Armonic Fusion

Radu Varvari

Kalman

Road of Freedom

Gabriel Hurmuzache

Matei Codreanu Crețiu

Showberry

  • Zona I.L. Caragiale (Skate Park)

Școala The Beat

The Kryptonite Sparks

Bălașa Percussion

Cercul Întreg

Strada David Ferenc va fi decorată cu flori. La intersecția dintre străzile Ioan Bob și Ion Rațiu vom amenaja două studiouri foto unde publicul își va putea face poze cu diferite cadre speciale și tot aici va fi amenajată o expoziție colectivă a grupului Foto Cluj.

Casa Matei Corvin va fi deschisă, iar în curtea interioară, studenții de la Universitatea de Artă și Design vor face o demonstrație de desen cu un model.

Pe lângă scenele prezentate, pe traseu publicul se va putea întâlni cu actori, mimi, clovni, magicieni și alți invitați speciali. Unele spectacole se vor prezenta de mai multe ori, dat fiind durata lor scurtă.Lasă un răspuns

Site creat de