Politic, Important

Au fost aprobate noile regulamente de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele

Piatra lui Dan - zona turistică din care se vede superb lacul Tarniţa din Cluj

Forul administrativ al județului Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare din data de 31 martie, noile regulamente privind navigația pe lacurile Tarnița și Fântânele, inclusiv mecanismul de control al aplicării acestora și sancțiunile impuse pentru nerespectarea regulilor.

În ceea ce privește lacul Tarnița, regulamentul delimitează trei zone de reglementare, din care, în două este complet interzisă navigația.

În cea de-a treia, care cuprinde inclusiv zona de la „coada lacului”, după cum este cunoscută de turiști, este permisă navigația, însă doar cu ambarcațiuni care folosesc motoare electrice. În ceea ce privește amenzile, cele mai mari sunt cele pentru accesul cu mijloace care utilizează combustibili fosili, acestea fiind între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

Accesul cu ambarcațiuni care utilizează carburanți fosili este interzis, de asemenea, și în ceea ce privește lacul Fântânele, cu excepția celor deținute de autoritățile publice și care se află în misiune.

La fel ca în cazul lacului Tarnița, este permisă navigația ambarcațiunilor de agrement și sportive propulsate exclusiv cu vâsle, vele, pedale și motoare electrice.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor regulamentului sunt identice cu cele aplicate pe lacul Tarnița, constatarea și aplicarea contravențiilor fiind realizată de către angajați ai Consiliului Județean Cluj, desemnați de președintele forului administrativ județean.

foto: Adrian Loghin

Piatra lui Dan – zona turistică din care se vede superb lacul Tarniţa din Cluj (FOTO)Lasă un răspuns

Site creat de