Social & Cultura

Balustrada din sticlă securizată vs. balustrada din sticlă laminată

Balustrada din sticla securizata vs. balustrada din sticla laminata

Unul dintre cele mai noi si mai moderne elemente, din ce in ce mai prezente in designul interior, a devenit sticla. In ultimii ani, tot mai multe persoane opteaza pentru elemente din sticla in casa sau in spatiul dedicat afacerii lor.

Printre aceste elemente se numara si balustrade din sticla securizata, care da un aer mai sofisticat, mai aerisit si mai luminos, fiind ideala atat pentru proiectele rezidentiale, cat si pentru proiectele business sau office.

Sticla este intr-o constanta evolutie si transformare, iar folosirea acesteia in arhitectura a coincis cu inventarea a doua dintre cele mai folosite tipuri de sticla de pe piata: sticla laminata si sticla securizata.

Principalele diferente intre sticla securizata si sticla laminata

Atat sticla securizata, cat si sticla laminata sunt folosite in diferite aplicatii in arhitectura si constructii, insa compozitia si metoda de obtinere a acestora este diferita, ducand la avantaje si dezavantaje, precum si la utilizari diferite. In functie de scopul produselor destinate amenajarilor din sticla, se va folosi cel mai indicat tip de sticla sau chiar o combinatie intre cele doua.

Sticla laminata poate fi gasita atat in aplicatii precum usi, ferestre, pardoseli si balustrade, cat si in cazul acvariilor si vitrinelor. Rezistenta sticlei laminate este data de folia de laminare. Daca panoul se sparge, aceasta folie va tine bucatile impreuna, astfel incat riscul accidentarilor este mult diminuat. Pentru ca sticla laminata sa reprezinte o optiune buna in cazul zonelor zgomotoase, este important numarul si calitatea foliei dintre cele doua foi de sticla.

Sticla securizata, pe de alta parte, are o duritate de pana la 10 ori mai mare decat cea a sticlei laminate, gratie procesului de securizare. Una dintre principalele calitati este modul in care se comporta sticla in momentul spargerii. Sticla securizata se sparge in bucati foarte mici si neascutite, nu in bucati mari si ascutite.

Sticla securizata este folosita cu succes pentru a crea balustrade, fiind ideala atunci cand se doreste rezistenta la socurile mecanice, rezistenta termic si protectie impotriva riscului de spargere.

In timp ce sticla laminata poate fi finisata si prelucrata, sticla securizata nu mai poate fi modificata dupa procesul de securizare, deoarece se va sparge. Pe de alta parte, sticla securizata poate fi gaurita si prinsa mecanic prin mai multe sisteme. Din punctul de vedere al rezistentei in timp, sticla securizata se va dovedi mult mai durabila decat cea laminata.

Gratie proprietatilor pe care le are, sticla securizata este recomandata indeosebi in cazul usilor si al ferestrelor de la parterul cladirilor publice si de birouri, precum si pentru balustradele de interior si de exterior.

Totodata, sticla securizata se foloseste la placari cu sticla, la cabine de dus, blaturi si mobilier, in timp ce pardoselile, treptele si alte tipuri de compartimentari sunt produse din sticla laminata.  Per total, sticla securizata aduce mai multe avantaje utilizatorului decat sticla laminata, iar balustradele reprezinta o alegere perfecta atat pentru resedinte, cat si pentru sedii de afaceri, fie ca sunt montate in interior, fie in exterior.



Lasă un răspuns

Site creat de