Platforma Culturală TiMAF a pregătit evenimentul de lansare a celui mai nou roman semnat de Hanna Bota, cu titlul „Când în fiecare zi e joi”.. Manifestarea va avea loc joi, 21 ianuarie, la ora 1600, la Casino Centru de Cultură Urbană. Publicul va avea oportunitatea de a o întâlni pe Hanna Bota în cadrul unei sesiuni de Questions and Answers. Alături de autoare, invitați speciali la acest eveniment sunt criticii literari: Irina Petraș și Victor Cubleșan. Cei prezenți la eveniment vor lua parte și la o degustare de vin oferită din partea cramei Alira.
Romanul ,,Când in fiecare zi e joi”, publicat la Editura Școala Ardeleană, este un roman care pătrunde până în cele mai ascunse și mizerabile cotloane ale comportamentului uman. Atunci când nu mai ai nimic de pierdut, atunci când știi dinainte că timpul este împrumutat și puțin, nu există loc pentru cosmetizări și pudibonderii. Romanul prezintă și o imagine reală asupra sistemului medical românesc, a unor situații duse până la extrem care fac cititorul să reflecte și să pună sub semnul întrebării propria concepție despre lume și viață.
,,Cartea te bântuie mult după ce ai terminat-o. Descoperi oroarea de lângă tine, care odată dezvelită nu mai poate fi acoperită. Trebuie, fie că vrei sau nu, să te implici emoțional. Este o carte care te face să discuți, cu tine, în forul interior, sau cu alții. O carte în care ești la fel de prezent ca cititor ca oricare alt personaj de acolo.” spune critical literar Victor Cubleșan.
Poetă şi prozatoare, Hanna Bota este licenţiată în teologie și filologie, cu master în etnologie şi folclor, doctor în antropologie culturală. Cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie Orală din cadrul Universității Babeş Bolyai, a publicat numeroase cărți și colaborează la diverse reviste din ţară şi străinătate.
___________________________________________________________________________
Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”. Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României.
În ceea ce privește accesul la evenimente: toate acțiunile și evenimentele demarate vor fi cu intrare liberă pentru public.