IT

Care sunt avantajele montarii unor camere de supraveghere in spitale

camere de supraveghere

Spitalele sunt locuri care ar trebui caracterizate de respectul reciproc intre doctori si asistenti, pe de-o parte, si pacienti, pe de alta parte.

Pacientii trebuie sa beneficieze de servicii medicale de calitate, oferite cu promptitudine si neconditionate de acordarea unor sume de bani, iar doctorii si asistentii trebuie sa isi poata desfasura activitatea in conditii optime, fara a le fi pusa la indoiala competenta.

Cu toate acestea, situatia din spitalele din Romania este, de multe ori, foarte diferita de cea descrisa mai sus. Unii medici considera ca trebuie sa fie remunerati suplimentar pentru anumite servicii prestate in beneficiul pacientilor, iar acestia din urma pot avea impresia ca nu sunt tratati corespunzator si pot avea un comportament total inadecvat pentru o astfel de institutie.

Cu siguranta, in momentul in care ai fost pus in situatia de a-ti alege spitalul in care sa fii tratat, ai tinut cont de mai multi factori precum: sa fie specializat pe domeniul cautat de tine, sa fie aproape de casa, sa functioneze in regim non-stop, sa aiba o reputatie pozitiva etc. Cu toate acestea, exista inca un criteriu pe care probabil nu l-ai luat in considerare pana acum, insa care este foarte relevant: unitatea medicala sa fie dotata cu camere de supraveghere.

Citind acest articol, vei afla care sunt avantajele instalarii unor camere de supraveghere in spitale, iar data viitoare vei tine cont si de acest aspect inainte de a-ti lasa sanatatea pe mana medicilor dintr-o anumita unitate medicala:

  1. Eliminarea acordarii de foloase necuvenite. Din pacate, aceasta practica s-a impamantenit in Romania, iar in prezent multi pacienti se simt obligati sa acorde un „bonus” medicilor pentru ca acestia isi desfasoara activitatea obisnuita. Prezenta unor camere de supraveghere ar limita acest obicei, pe care l-ar putea chiar elimina pe termen lung.
  1. Prevenirea unor conflicte. Cu siguranta ai citit articole sau ai vazut reportaje la TV despre pacienti sau rude ale acestora care au cedat nervos pe holurile spitalelor si au recurs la acte de violenta, indreptate fie asupra mobilierului si aparaturii, fie, mai rau, asupra cadrelor medicale sau a celorlalti angajati. Daca vor vedea ca sunt monitorizate cu ajutorul unor camere de supraveghere, persoanele agresive ar putea renunta la intentiile lor.
  1. Identificarea si prinderea raufacatorilor. In cazul in care in spital are loc un furt, o agresiune sau o fapta chiar mai grava, imaginile surprinse de camerele de supraveghere pot fi predate autoritatilor. Acestea ii vor identifica rapid si ii vor prinde in cel mai scurt timp pe raufacatori, care vor raspunde pentru faptele lor. In plus, eventualele bunuri furate vor fi recuperate mult mai usor.
  1. Presiunea publica. Nu in ultimul rand, imaginile relevante surprinse de camerele de supraveghere din spitale ar putea fi facute publice, la TV sau pe internet. Avand in vedere ca sute de mii sau chiar milioane de romani ar putea vedea cum un doctor cere foloase necuvenite, cum pacientii se revolta pe holuri sau cum igiena dintr-un anumit spital nu este la cele mai inalte standarde, lucrurile s-ar putea schimba in bine. Atat timp cat imaginile sunt difuzate la scara larga, iar opinia publica reactioneaza, persoanele responsabile vor reactiona mult mai rapid, fie ca vorbim despre ministrul Sanatatii sau directorii de spitale.

 



Lasă un răspuns

Site creat de