Studentie, Important

Cele mai căutate facultăţi din cadrul UBB Cluj: Facultatea de Matematică şi Informatică şi FSEGA

UBB Cluj este, din nou, prima universitate din România în clasamentul global al universităţilor

Peste 13.600 de absolvenți de liceu și facultate au trecut de prima etapă a procesului de admitere online la Universitatea Babeș-Bolyai după primele zile de la deschidere a platformei de înscrieri.  

Aceștia au încheiat etapa obligatorie de preînscriere, iar peste 11.300 dintre ei au finalizat deja și depunerea online a dosarului de admitere.

Cea mai căutată facultate este, după primele zile de înscriere, Facultatea de Matematică şi Informatică, unde au fost validate 1.632 de dosare pentru studiile de licenţă.

Aceasta este urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – cu 1.437 de dosare pentru studiile de licenţă, Facultatea de Drept – cu 1.216 de dosare depuse, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 853 de dosare, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 702 de dosare de înscriere, respectiv Facultatea de Litere, care a avut, în primele zile de înscriere, 612 candidaţi.

Specializări din cadrul unor facultăţi de care sigur nu ai auzit

Principala noutate a Admiterii 2020 la Universitatea Babeș-Bolyai este aceea că întregul proces de înscriere va fi realizat exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/ , unde candidații își vor putea încărca toate documentele necesare.  La finalul perioadei de admitere, după afișarea rezultatelor finale, confirmarea locurilor de către candidații admiși va fi realizată tot online.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 9 și 30 iulie 2020. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteţi accesa link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Universitatea Babeş-Bolyai oferă, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master, UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 3.500 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

photo credit: Ferencz AndrasSite creat de