Din Oras

Cluj Innovation Days: Digitalul, tendinţa obligatorie în medicină şi administraţie

f5156cac 7852 430b b609 88086b927ee8
  • Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională va deveni următorul membru al Cluj IT Cluster
  • Lucrările conferinței continuă și astazi, cu paneluri specializate

Medicina digitală și administrația digitală sunt în centrul atenției azi și mâine la Cluj-Napoca, unde se desfășoară cea de-a patra ediție a Cluj Innovation Days, forum regional organizat de Cluj IT Cluster. La eveniment participă peste 500 de manageri din IT, medici, universitari, reprezentanți ai administrației publice și ai mediului de afaceri. Printre aceștia se numără Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională; Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca; Dan Dumitrașcu, prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca; Peter Hajdu, manager regional pentru Europa de Sud-Est, Cisco; Peter Harrison, Cognitive consultative sales lead pentru Europa Centrală și de Est, IBM; Frank Cunningham, reprezentant al Comisiei Europene – Direcția de Sănătate; Ryan Barnes, reprezentant al Departamentului de comerț exterior al SUA.

80232ec9-2bfa-428f-9cf2-902bd2b8ee0aDigitalizarea este unul dintre fenomenele majore ale momentului, iar de înțelegerea și implementarea ei corectă în domenii cheie precum medicina și administrația depind calitatea viitorului nostru și al copiilor noștri. Ne bucurăm să avem la Cluj Innovation Days specialiști atât de titrați, români și străini deopotrivă, împreună cu care să putem analiza direcțiile de dezvoltare și perspectivele României pe termen mediu și lung”, a declarat Stelian Brad, președintele Cluj IT Cluster, organizatorul Cluj Innovation Days, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, a anunțat că dorește să implice ministerul în Cluj IT Cluster, deoarece consideră că aici poate fi locul unde să se dezvolte următoarea mare companie inovativă a României. „Cred că România are șansa ca prin inovare să scurteze distanța față de plutonul fruntaș, al țărilor dezvoltate, iar zona de hi-tech este definitorie în acest proces de ajungere din urmă. Am venit la Cluj Innovation Days să culeg idei pentru guvern. Mediul privat ne oferă informații importante și prin asemenea evenimente avem ocazia să găsim oportunități de dezvoltare și la nivelul administrației publice. E foarte greu pentru un stat să facă față schimbărilor tehnologice de unul singur, de aceea e nevoie de parteneriate cu companiile private din domeniu. Cred în forța companiilor mici, a start up-urilor pornite de la oameni inteligenți și dedicați, care au curajul să inoveze și care ajunge departe. Asemenea companii pot foarte bine să se dezvolte de la Cluj. De aceea, suntem gata să participăm în cluster – noi, ca guvern, ca minister, ca organizații publice. Să ne implicăm și să împărțim resursele cu asemenea clustere”, a declarat Marius Bostan.

Peter Hajdu, managing director SEE al Cisco, partenerul principal al forumului, a explicat susținerea acordată evenimentului de liderul mondial: „Peste tot se vorbește foarte mult despre digitalizare, de la producătorii de echipamente, companiile de tehnologie, firmele de consultanță până la politicieni. Tot ce poate fi digitalizat va fi digitalizat, indiferent de sectorul de activitate: îngrijire a sănătății, administrație publică, educație, producție, transport. Companiile vor deveni firme de tehnologie. Știm cu toții că va fi nevoie de foarte multă inovație pentru ca digitalizarea să devină o realitate în toate domeniile. Însă, datorită platformelor deschise, serviciilor de cloud şi  mobilității, oamenii creativi, inovativi  și companiile pot fi parte din acest proces al inovației. Aștept cu nerăbdare discuțiile cu cei care vor participa la Cluj Innovation Days în legătură cu oportunitățile pe care le va aduce digitalizarea în România”.

Lucrările Cluj Innovation Days au început cu sesiunea plenară, desfășurată în prima parte a zilei de joi, și continuă astăzi și mâine cu ateliere împărțite în două paneluri: medicină digitală și administrație digitală. La final, organizatorii au pregătit și un eveniment special, destinat mediului de afaceri: Connecting the Dots. Evenimentul se desfășoară la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, iar accesul se face pe bază de bilet.

Cluj Innovation Days este un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster începând cu 2013 și care urmărește consolidarea comunității IT și facilitarea interacțiunii cu parteneri de afaceri și sectorul public. Ediția de anul trecut a fost dedicată inovării și transferului tehnologic în IT și alte domenii și a însemnat 472 de participanți, 40 de invitați români și străini și 28 de ore de prezentări, ateliere, discuții și relaționare.

Partenerii ediției Cluj Innovation Days 2016 sunt: Cisco (partener principal), IBM (partener platinum), Banca Transilvania și Dell Software (parteneri gold), Orange, Alfa Software, Brinel, Cloud Troopers, Endava, Life is Hard, Pitech+Plus și Xoomworks. Parteneri strategici: Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Facilitatori: AMM Design, Vitrina Advertising, Outlead Marketing, Cluj Hub, Golden Tulip, Romania Transfers, E-nformation. Parteneri media: Rock FM, Digi24, Sinteza, Hotnews, Știință și Tehnică, Agora, IT Trends, Startup Cafe, Transilvania Reporter, Revista Hipocrate, Ziua de Cluj, Bună Ziua Cluj, Cluju, Cât Costă Clujul.

Mai multe informații despre Cluj Innovation Days 2016: www.clujinnovationdays.com.

Despre Cluj IT Cluster

Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţatǎ în octombrie 2012. Numără în prezent 48 de membri: 36 de companii de IT cu peste 4.000 de angajați și cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Inițiativă de business, clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT românești, precum și poziționarea Clujului ca un hub regional inovator. Misiunea Cluj IT este ca până în 2018 să devină unul dintre cei mai credibili furnizori de servicii și produse inovatoare IT și de  sisteme de suport organizațional din Europa Centrală și de Est. Clusterul urmărește ca marea majoritate a membrilor săi să devină și să se mențină competitivi atât pe piața românească, cât și pe piețele internaționale. Mai multe informații despre Cluj IT Cluster: www.clujit.ro.



Lasă un răspuns

Site creat de